"Nu avem buget, nu avem prioritizare. Avem deficitul bugetar, dar s-ar putea să o ia la vale pentru că au dispărut acei doi jandarmi, domnii Voinea şi Gherghina, care au plătit cu funcţia pentru că nu au fost de acord cu anumite cheltuieli", a spus Ialomiţianu.

Liviu Voinea şi Gheorghe Gherghina au fost numiţi la Banca Naţională. De la 1 august, postul de secretar de stat, ocupat de Gherghina, a fost preluat de directorul general în Finanţe, Daniela Pescaru. Pentru funcţia de ministru al bugetului, ocupată de Voinea, Ponta l-a propus pe Claudiu Manda, deputat PSD, care, în ultimii 10 ani, a avut doar activitate politică şi, anterior, a fost economist la un SRL.

Despre Gherghina, Capital a scris aici:

"În momentul de faţă nu mai avem buget. România, în momentul de faţă, nu se mai conduce după buget. Se conduce după cât încasăm. Lucrul acesta l-a spus şi actualul ministru de finanţe, doamna Ioana Petrescu, care a spus – de ce să comparăm în execuţia bugetară cât am prevăzut în buget şi cât am încasat, pentru că sunt nişte cifre după nişte estimări şi nu întotdeauna sunt realiste. Atunci cum s-a întocmit bugetul? Vrea să acopere o lipsă de performanţă privind încasările. Singurul obiectiv, până în momentul de faţă, este încadrarea în deficitul bugetar. Ţinta de deficit bugetar se atinge printr-o politică bugetară greşită. Cu ce ne confruntăm? Tăieri de investiţii şi introducere de impozite şi taxe", a mai afirmat Ialomiţianu.

Despre execuţia şi rectificarea bugetară Capital a scris aici: