Organizatorii turneului de tenis de la Roma au fost criticaţi în reţelele de socializare după ce campionul la simplu masculin, sârbul Novak Djokovic, a încasat un premiu mai mare cu 10 euro decât campioana de la simplu feminin, românca Simona Halep, transmite Reuters, conform Agerpres.

Djokovic, care l-a învins luni în finală pe argentinianul Diego Schwartzman, cu 7-5, 6-3, obţinând al 36-lea său titlu ATP Masters 1.000, a primit un cec de 205.200 euro, în timp ce Halep a fost recompensată cu un premiu cu 10 euro mai mic pentru titlul în turneul Premier 5.

Fanii au criticat situația de la Roma

A doua jucătoare a lumii a câștigat finala turneului WTA de la Roma după ce a învins-o în finală pe Karolina Pliskova după doar 30 de minute. La 6-0, și 2-1 pentru Halep. La acest scor cehoaica nu a mai putut continua partida din cauza unor probleme la spate.

Halep ajunge la 22 de trofee câștigate în carieră, din 39 de finale disputate. E cel de-al treilea titlu la rând cucerit de Halep, după cele câștigate la Dubai și Praga. Simona Halep câștigă trofeul de la Roma, singurul care-i lipsea din palmares dintre cele mari desfășurate pe zgură, după ce s-a impus la Roland Garros în 2018 și la Madrid în 2016 și 2017. O triplă pe care o mai au în palmares doar Maria Sharapova și Serena Williams.

Organizatorii turneelor de Mare Şlem au optat pentru a oferi premii egale la masculin şi feminin, însă fanii au deplâns situaţia de la Roma, unde premiul Simonei Halep a fost frustrant de aproape ca al lui Djokovic, însă nu egal.

”Oamenii care au făcut diferenţa la premii sunt misogini. Punct”, a scris pe Twitter un iubitor al tenisului.

”Parcă zici că dacă au avut aşa mare nevoie de acei 10 euro pentru a se simţi mai bărbaţi, în iad cu ei”, a scris altul.

Anul trecut, la Roma, campionul Rafael Nadal a primit un cec de 958.055 euro, aproape dublu faţă de campioana Karolina Pliskova.

Impactul financiar al pandemiei de coronavirus a redus premiile totale la masculin la 3,47 milioane euro, iar la feminin la 1,69 milioane euro.