Retailerul de modă Stefanel Austria a intrat în faliment. Compania înregistra deja probleme înainte de debutul pandemiei de coronavirus, însă acum compania a devenit supra-îndatorată şi nu-şi mai poate plăti creditorii. Marți, 21 aprilie, compania a depus o cerere la Curtea Comercială din Viena pentru deschiderea procedurii de faliment.

Afectaţi de această măsură sunt 52 de angajaţi, care au fost deja înregistraţi la şomaj, scrie Der Standard. Nu este planificată nicio restructurare, au comunicat asociațiile de creditori Creditreform și Alpenländischer Kreditorenverband (AKV).

Firma-mamă din Italia a intrat în faliment în anul 2019. Procedura de insolvență a fost deschisă în iulie anul trecut pentru activele companiei-mamă italiene.

Oficialii Stefanel Austria au declarat că falimentul este legat de faptul că industria modei a fost supusă unor modificări structurale în ultimii ani. Există un război al prețurilor între marile mărci, iar comerțul online a dus la creșterea concurenței. Vânzările din Austria au scăzut semnificativ, iar peste toate acestea s-a adăugat acum și blocajul generat de pandemia de coronavirus. Activele de aproximativ 506.000 de euro sunt compensate cu pasive de aproximativ 6 milioane de euro, scrie ziarulromanesc.at.

Compania din Austria, care vindea mărfurile Grupului Stefanel italian din 1988, avea nouă locații în Austria – magazine la Viena, Graz, Linz, Innsbruck, Kitzbühel (Tirol) și Klagenfurt, precum și magazine de vânzare în Parndorf (Burgenland) și în Salzburg. În anii 90, grupul Stefanel avea 1.000 de sucursale în 56 de țări. În acea perioadă, era, de asemenea, reprezentat într-o serie de orașe  mai mici din Austria. Înainte de faliment, grupul mai avea 400 de sucursale în 13 țări. Vânzările grupului au scăzut cu aproximativ o treime între 2011 și 2017.

Sursa foto: facebook.com/StefanelRomania/