Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea, senator PSD, vine cu cele mai vești proaste pentru români. Mai exact, aceasta susține că România are una dintre cele mai scumpe energii din Europa, iar începând cu această iarnă, românii ar putea plăti facturi duble la gaz.

Totodată, aceasta a subliniat faptul că în această categorie se vor încadra și consumatorii care au făcut contractele în regim concurențial, adăugând că vina este doar a guvernului liberal.

„În această iarnă, facturile la gaz vor fi duble față de iarna trecută, chiar și pentru consumatorii care au făcut contracte în regim concurențial. România, sub conducerea guvernelor liberale, a reușit contraperformanța de a avea una dintre cele mai scumpe energii din Europa.

Cei de la guvernare se luptă pentru putere politică și nu suflă o vorbă despre dublarea prețului la gaze și despre situația dramatică a consumatorul vulnerabil”,  scris Gabriela Firea pe Facebook.

Social democrații luptă pentru a proteja consumatorii 

Senatoarea PSD a mai adăugat că se ia în calcul  și dezbaterea rapidă și devansare cu un an a aplicării legii. În acest context, Gabriela Firea anunță că după ce va începe noua sesiune parlamentară, social democrații vor depune la Camera Deputaților mai multe amendamente, cu scopul de a proteja consumatorii în fața majorării tarifelor la utilități.

„Am aflat că iau în calcul dezbaterea rapidă și devansarea cu un an a aplicării legii.

Recunosc că au greșit când, la Senat, reprezentanții Coaliției PNL-USR au respins amendamentul PSD care prevedea ca măsurile pentru consumatorii vulnerabili să intre în vigoare în septembrie 2021 și nu în septembrie 2022 cum prevede forma adoptată de Senat.

Imediat după începerea noii sesiuni parlamentare, vom depune la Camera Deputaților mai multe amendamente pentru protejarea consumatorilor în contextul majorărilor tarifelor la utilități”, se mai arată în mesajul tarnsmis de senatorul PSD Gabriela Firea.