Facebook va oferi bani unor utilizatori pentru înregistrări vocale care vor fi folosite pentru a ajuta la îmbunătățirea tehnologiei sale de recunoaștere vocală, a anunțat compania joi. Mișcarea vine după ce Facebook – precum și Amazon, Apple, Google și Microsoft – au fost prinse că ascultă și transcriu înregistrări vocale pentru a îmbunătăți sistemele de recunoaștere vocală fără a informa clienții despre acest lucru.

Noul program inițiat de Facebook se numește „Pronunciations”

Facebook vă va permite să înregistrați vocea ca parte a unui nou program numit „Pronunciations” în aplicația sa de cercetare de piață Viewpoints, scrie The Verge.

Dacă vă calificați pentru acest program, Facebook spune că veți putea să înregistrați expresia „Hey Portal” urmată de prenumele unui prieten din lista de prieteni. Veți putea face acest lucru cu numele a cel mult 10 prieteni și trebuie să înregistrați fiecare declarație de două ori.

Sume infime oferite de Facebook pentru înregistrări

Totuși, Facebook nu va plăti mult pentru aceste înregistrări. Dacă completați un set de înregistrări, primiți 200 de puncte în aplicația Viewpoints – și nu puteți efectua încasări în aplicație până nu câștigați cel puțin 1.000 de puncte. Aceasta se traduce printr-o recompensă de doar 5 USD prin PayPal.

Cu toate acestea, Facebook spune că li se poate oferi utilizatorilor posibilitatea de a realiza până la cinci seturi de înregistrări, astfel că există potențialul de a atinge acel obiectiv de 1.000 de puncte și de a fi plătit.