Facebook a închis o pagină pro-Israel care ar fi avut 77 de milioane de urmăritori. Cel mai grav conflict din ultimii ani continuă în Fâșia Gaza.

Fondatorul „Jerusalem Prayer Group”, Mike Evans, a susținut că criticii au vizat site-ul postând „mai mult de un milion” de comentarii, apoi au spus că nu au postat niciodată pe site, relatează CBN.

„A fost o încercare realizată de organizații islamice radicale pentru a se atinge acest obiectiv”, a spus Evans.

„A fost un plan foarte inteligent și înșelător  pus la cale de radicalii islamici”, a adăugat acesta.

Mike Evans a mai spus că postările includ comentarii antisemite.

Evans nu a oferit dovezi pentru reclamație, dar a fost citat în Arutz Sheva 7 spunând că nu a vorbit cu reprezentanții Facebook de când pagina a fost închisă vineri. Un purtător de cuvânt al companiei Facebook a spus că pagina a fost închisă pentru nerespectarea regulilor împotriva spamului și comportamentului neautentic. ”

Pagina de Facebook a devenit parte a unei teorii a conspirației de pe rețelele de socializare. Mai mulți utilizatori au spus că au descoperit că urmăresc automat pagina fără să fi ales vreodată acest lucru.

Președintele american Joe Biden ar fi presat Israelul să-și anuleze bombardamentul în Gaza, deoarece s-au ridicat obiecții internaționale pe fondul unui număr tot mai mare de morți.

Biden a spus public că susține o încetare a focului, dar a afirmat dreptul Israelului de a se apăra, potrivit biroului de presă de la Casa Albă, relatează NYPost

Haosul din Orientul Mijlociu continuă

Este deja a zecea zi de conflict armat între Israel şi militanţii palestinieni din Fâşia Gaza. Avioanele israeliene au efectuat câteva noi sute de raiduri, iar tancurile aflate la graniţă au bombardat ţinte multiple aflate în Gaza. Militanţii islamişti au continuat şi ei să lanseze rachete spre teritoriul Israelului.

Niciuna dintre părţi nu pare să asculte apeluri internaţionale care cer încetarea focului în acest conflict care a făcut deja 60 de victime printre copii.

Tancurile israeliene de la graniţa cu Fâşia Gaza au început şi ele să tragă, însă nu au fost precizate ţintele asupra cărora s-a deschis focul. Sutele de raiduri aeriene ce vizau tunelurile folosite de militanţi au distrus şi un bloc de șase etaje, cu biblioteci și centre educaționale care aparținea Universității islamice.

Multe familii din Fâşia Gaza sunt acum îndoliate. O familie plânge după ce o mamă şi patru dintre copiii ei au murit din cauza bombardamentelor, relatează stirileprotv.ro.

Mohammed este fiul cel mare al unei alte familii nevoite să trăiască o viaţă sub zgomotul avioanelor şi al dronelor care lansează proiectile la orice oră din zi sau din noapte. Mohammed și sora sa, Islam, au trebuit să le explice copiilor mai mici de ce vecinii și prietenii lor nu mai sunt printre ei.

Inocenţa pare să fi dispărut din Gaza: cea mică ştie un singur cuvânt în limba engleză şi acela este “bombardament”.

Sursă foto: Dreamstime