S-a dat alerta în Bucureşti în această dimineaţă! Explozie puternică în Sectorul 4

O explozie puternică a zguduit liniştea în Sectorul 4 al Capitalei, ca urmare a unei acumulări de gaze. Din fericire, explozia nu a fost urmată de un incendiu.

Sursă: ISU Bucureşti-Ilfov

Totul a avut loc la etajul 1 al unui bloc cu parter şi patru etaje de pe strada Coştila, în apropiere de Piaţa Reşiţa, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Trei persoane au avut nevoie să fie evacuate din locuinţe de către pompieri, după ce au rămas blocate în interior, având în vedere că ușile apartamentelor s-au deformat în urma exploziei.

13 apartamente au fost afectate de suflul exploziei. O persoană a suferit arsuri și a primit îngrijiri medicale la fața locului, au mai transmis reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov. Ar fi vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, care a fost apoi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

140 de persoane au fost evacuate în urma incidentului de duminică dimineaţă din Sectorul 4. Pompierii au intervenit de urgenţă la faţa locului cu trei autospeciale.

La acest moment, sunt evaluate pagubele şi urmează să se stabilească și cauza exploziei.

Explozie şi la un bloc din Braşov, sămbătă după-amiază

O explozie puternică a afectat, sâmbătă după-amiază, şi un bloc de garsoniere din municipiul Braşov.

Nu s-au înregistrat victime, însă 24 de locuințe au acum geamurile sparte, pereții crăpați și ușile smulse din balamale. De asemenea, mai multe mașini au fost avariate.

40 de persoane au ieşit singure, sau ajutate de pompieri, din clădirea răvăşita în urma deflagraţiei.

Suflul a fost atât de violent încât mai multe bucăți de lemn și cioburi au fost proiectate până la blocul vecin, relatează stirileprotv.ro.

În garsoniera unde s-a produs explozia locuiește un bărbat singur care folosește pentru gătit o butelie de aragaz. Pompierii au găsit furtunul de alimentare lipit cu bandă adezivă.

„Are centrala cu gaz, dar nu funcționează, n-are nici calorifer, nici nimic, deci de la butelie s-a întâmplat”, a povestit mama proprietarului.

Anchetatorii bănuiesc că gazul scurs din butelie s-a acumulat în încăpere și dezastrul a fost declanşat în momentul în care bărbatul a aprins lumina.