În anul 2013, a inventat Bookletta cu dorința de a dărui tuturor femeilor șansa de a-și spune propria lor poveste, oriunde, oricui și fără a spune vreun cuvânt.

Rusanda s-a mutat în România când avea doar 19 ani, după o copilărie plină de aventuri și extreme, în Chișinău. De la fotbal la artă la visul său numit Bookeltta, totul a curs într-un firesc care depășește cu mult granițele banalului.

Pasiunea ei pentru lectură și cărți combinată cu apetitul pentru artă și frumos au dat naștere unor genți și portofele unice în lume. Astăzi se vând peste tot, iar femeile de toate naționalitățile comandă Bookeltta online, mai ales că transportul internațional nu este deloc scump.

De astăzi, gențile ei se pot achiziționa și în magazinul Julia Toaders Designer, situat la etajul 1 din mall Promenda, unde lansează colectia de Primavara Bookletta.

„Bookletta s-a născut din nevoia mea de a combina dragostea pentru carte cu dragostea pentru modă și a inova combinând cele doua în ceva nou: o geantă specială pentru femeia care citește. M-a inspirat atașamentul femeilor față de gențile lor și în special felul în care ne raportăm la ceea ce cărăm, inevitabil, dupa noi, zi de zi.

Avem un fel de bagaj emoțional cu mâner în care adunăm tot felul de obiecte de care nu avem neapărat nevoie dar care ne fac să ne simțim în siguranță. Este fantastic ce are o femeie în geantă! De la forfecuță, clești, adeziv, cutter, creme, make-up, până la medicamente, plasturi, parfum, documente și gadgeturi.

De-a lungul timpului am tot întrebat clientele mele care este cel mai ciudat obiect pe care îl au în geantă. De fiecare dată ma surprind…”, mărturisește Rusanda, care până în adolescență era o cititoare de nivel mediu și asta pentru că nu se regăsea în cărțile pe care era obligată să le răsfoiască pentru școală.

A lansat și cutia cu Bookurie – Cooltbox

Rusanda nu s-a oprit la Bookleta, ci a continuat să inoveze, iar pe 13 februarie a lansat CooltBox, pe care ea o numește cutia cu Bookurie.

Ce înseamnă mai exact asta? Ei bine este o cutie la care te abonezi și lunar primești la ușa ta două cele mai bune cărți ale lunii plus minim 6 alte obiecte de testat, gustat, fotografiat de la branduri de succes din România și dinafară.

”Este un concept care în SUA are deja foarte mult succes, la noi însă este încă o idee inovatoare. Cred foarte mult că, deși trăim într-o lume care ne oferă foarte mult control, avem nevoie să ne simțim din nou copii și să ne lăsăm surprinși de o cutie magică adusă la ușă, care să ne stârnească multă curiozitate și bookurie.

Asta aduce CooltBox, senzația că suntem copii din nou și că primim un cadou misterios sub bradul imaginar, în fiecare lună”, a explicat Rusanda, care este și prezentatoare la Canal 33.

CooltBox costa 95 ron, este deja disponibil și poate fi achiziționat de AICI.

Întreaga poveste a Rusandei o puteți citi în cel mai nou număr al Revistei Capital (Februarie), pe care îl găsiți la chioșcurile de ziare sau îl puteți comanda AICI.