Expert ONU în dezvoltare durabilă, Călin Georgescu a lucrat 17 ani în domeniul conservării mediului. A fost director executiv al Institutului de dezvoltare globală al Națiunilor Unite în perioada 2015-2016. Anterior a fost președinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma. Invitatul în studioul EVZ.

Georgescu: „România e o țară abandonată”

Invitatul a deplâns sărăcia culturală care definește în prezent țara, dar și privarea românilor de drepturile fundamentale prevăzute în Constituție. „Poporul nu are acces la cultură, sănătate și siguranță. E doar pe hârtie. România e o țară abandonată. Românii sunt pribegi în propria lor țară. E un defazaj continuu. Poporul român trebuie iubit ca să fie schimbat, nu schimbat pentru a fi iubit”. Acesta a mai subliniat că momentul 1989 a fost cel al liderilor autentici, care din păcate a fost irosit.

Ce proiect de țară propune: Hrană – Apă – Energie

După lunga sa experiență în străinătate, Călin Georgescu mărturisește că a întâlnit mulți oameni remarcabili, care ar putea face multe în țară dacă ar fi motivați să revină aici. „Afară e o altă Românie. Am întâlnit în diaspora români de mare calibru. Avem capacități enorme ca popor. Românii au spus peste tot în lume că suntem un popor minunat”.

Călin Georgescu. Sursa: Facebook

Propunerea AUR pentru funcția de premier într-un eventual guvern a menționat că acum ceva timp a propus „proiectul de țară hrană – apă – energie. Avem criza de hrană, criza de apă și criza energetică în acest moment”. Politicianul s-a mai întrebat de ce nu acționează CSAT atâta timp cât rezerva de grâu a României e aproape goală.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici: