Începând de azi, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF are o nouă conducere, în persoana Laurei-Nicoleta Nasta, care îl va înlocui pe Ionuț Mișa în funcția de director general, au relevat pentru capital.ro surse bine informate, care citează un document intern al Agenției.

Laura-Nicoleta Nasta este detașată la Direcția Mari Contribuabili pe o perioadă de maximum 6 luni, fiind până acum șef administrație adjunct – colectare persoane juridice la Administrația sector 1 a finanțelor publice, în cadrul Direcției generale regionale a finanțelor publice București .

Scandalul dintre Mișa și Teodorovici a fost pentru multe luni pe prima pagina a ziarelor, lupta dintre cei doi fiind doar vârful vizibil al icebergului, când vine vorba de concurența continuă ce se dă între diversele facțiuni din PSD, pentru accesul la resurse și sfere de influență.

Teodorovici s-a luptat din răsputeri să scape de Mișa de la conducerea ANAF, reușind doar după ce a fost supus unui lung șir de ironii publice, de către cel din urmă.

Se pare că Mișa nu mai are susținerea premierului Dăncilă, dar nici a altor factori influenți din PSD, ne-au informat sursele noastre. Conform acelorași surse, Ionuț Mișa va rămâne în structura ANAF, mutat temporar pe o altă poziție.

Direcția Mari Contribuabili este una de importanță capitală, în privința realizării de către ANAF a țintei privind colectarea de taxe și impozite, prin care se asigură veniturile la bugetul de stat.