Protestele inițial pașnice din data de 21 noiembrie, organizate în capitala Belgiei, unde  35.000 de persoane și-au manifestat nemulțumirea față de impunerea adeverinței de vaccinare, au degenerat în propaganda în favoarea mișcării LGBT. Scriitorul și politicianul Mihail Neamțu apreciază că este vorba de o acțiune mai amplă, care are legătură inclusiv cu schimbarea regimului politic la marea putere de dincolo de Ocean, dar și cu interesele UE.

Neamțu: S-a dat undă verde ca Polonia și Ungaria să fie intimidate

După victoria lui Biden, administrația democraților a dat verde la culoarea roz. S-a dat undă verde pentru acest tip de propagandă ca Polonia și Ungaria, două țări care le-a stat ca sulă în coastă acestor bruxellezi, să fie supuse încet-încet oprobiului public și intimidate. E și un element de geopolitică aici, e limpede că Budapesta și Varșovia deranjează Bruxellesul. Au arborat steagul LGBT la Bruxelles anul acesta pentru prima dată ca să dea o replică inițiativelor lui Viktor Orban și să le mai spună și altor europeni să-ți bage mințile în cap. Dacă cumva voi cei din România veți merge pe umrele polonezilor, veți fi supuși unei sancțiuni și unei rușinări generalizatei”, a declarat scriitorul.

Se caută intimidarea bisericilor vii, câte au mai rămas

Minail Neamțu a invocat, în acest context, și acțiunile de forță contra bisericilor din unerle țări catolice și ortodoxe din estul Europei. „Se caută intimidarea bisericilor vii, câte au mai rămas. Biserica catolică poloneză e încă o biserică vie. În Lituania am văzut biserici deschise, pline de oameni. E o vibrație spirituală în aceste zone. Dacă mai avem o șansă noi românii, să facem și noi ce fac ungurii și polonezii și alte popoare europene, să ținem făclia credinței aprinsă până la sfârșit„, a încheiat Neamțu.

Ungurii

La începutul acestui an, guvernul maghiar a introdus o legislație care limita predarea „ideologiei LGBT” în școli. Imediat Parlamentul UE a reacționat. A fost adoptată legislație de urgență pentru a lua măsuri legale împotriva Ungariei pentru încălcarea „valorilor, principiilor și legii” UE. În martie, Polonia a interzis în mod explicit cuplurilor de același sex să adopte copii, în timp ce peste 100 de orașe și zone s-au declarat „fără LGBT”. Replica UE a fost amenințarea cu infringementul contra celor două țări.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici: