„Scrisoarea de intenţie cu fondul de investiţii va fi semnată miercurea viitoare la Bucureşti. Investitorul va introduce o clauză de confidenţialitate până la momentul constituirii firmei, motiv pentru care nu îi pot divulga numele. Acum se lucrează la formarea noii companii care va include toate activităţile din domeniul medical ale grupului Polisano: distribuitorul, farmaciile, clinicile, spitalele şi fabrica. Restul sunt firme de sine stătătoare şi vor rămâne în afara grupului“, a declarat pentru Capital avocatul Remus Borza, preşedintele Polisano.

Astfel, sub umbrela Polisano SA vor intra firmele Polisano SRL, responsabilă de activitatea de distribuţie de medicamente a grupului; Clinica Polisano SRL şi Centrul Medical Polisano SRL, care administrează reţeaua de clinici şi spitale; Polisano Pharma SRL, care gestionează producţia de medicamente; şi Sibpharmamed SRL, administratorul reţelei de farmacii Reţeta şi Polisano Pharma.

Toate aceste companii sunt deţinute în tandem de Daniela Ioana Vonica şi Andreea Loredana Vonica, soţia şi fiica medicului Ilie Vonica, care s-a sinucis anul trecut pe fondul arestării soţiei sale într-un dosar de evaziune fiscală.

CITIŢI ŞI Moştenitorii lui Vonica analizează un «exit» parţial

Ce mai e de vânzare

În decembrie 2014, antreprenorul german de origine română Jürgen Andreas Faff, implicat în mai multe proiecte de parcuri fotovoltaice, a cumpărat firma Sibiu Golf Club, prin intermediul căreia Ilie Vonica intenţiona să construiască un teren de golf la Cisnădie. Investitorul vrea să continue proiectul care presupune un teren de golf cu 18 găuri de joc şi şase găuri de antrenament.

CITIŢI ŞI A început vânzarea averii celei mai bogate familii din Sibiu

„Deocamdată, am renunţat doar la proiectul de golf din Cisnădie. Mai avem un hotel în faţa gării din Sibiu (aflat la stadiu de finisaje n.red.) pe care am vrea să îl vindem, dar nu am avut timp să intrăm în discuţii pentru vânzarea lui pentru că nu a fost o prioritate. Şi firma de construcţii (Impala n.red.) poate fi vândută, pentru că noi nu mai avem alte proiecte interne pe această zonă şi are un palmares impresionant de lucrări“, spune Remus Borza.

Din grupul Polisano mai fac parte şi dealer-ul auto Toyota, service-ul auto Citröen şi un centru de înfrumuseţare. În momentul preluării conducerii operaţionale a grupului Polisano, în august 2014,  Remus Borza a recomandat familiei Vonica vânzare liniilor de business care oferă servicii suport.

Familia Vonica ocupă poziţia 43 în ultima ediţie a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 102-106 mil. euro.