Anunțul momentului pentru cei care încasează pensia pe card

Este vorba despre cei care primesc pensia pe card. Surse din Ministerul Muncii au declarat pentru capital.ro că banii vor intra în conturi între 12 și 14 ianuarie.

Amintim că ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat anterior că toate pensiile vor fi plătite până pe 15 ianuarie. În acest context, ministrul a spus că cere rapoarte la fiecare jumătate de oră în legătură cu viramentele către Poștă iar „până în data de 15 se închide tot ceea ce înseamnă plata pensiilor care se livrează de către lucrătorii poştali”.

Declarația făcută de Marius Budăi

„I-am rugat pe vechii şi noii mei colegi să îmi raporteze din 30 în 30 de minute câte case judeţene de pensii mai fac viramente către Poşta Română. Aşa cum am promis, până în data de 15 se închide tot ceea ce înseamnă plata pensiilor care se livrează de către lucrătorii poştali”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Ministrul susține majorarea pensiilor

De asemenea, ministrul a mai spus că susține majorarea pensiilor și i-a acuzat din nou pe cei care au făcut PNRR-ul că au condamnat la sărăcie multe generaţii de seniori, după o viață întreagă de muncă.

Mai mult, Marius Budăi susține că pensiile ar fi crescut cu mai mult de 10%, în cazul în care România nu se angaja în fața Comisiei Europene că această măsura va avea un impact de doar 9,4% din PIB.

Anunțul făcut anterior de Poşta Română

Poşta Română a anunțat la finalul lunii decembrie că în ianuarie distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, deoarece banii pentru drepturile sociale vor fi viraţi în conturile Poştei începând cu 4 ianuarie, cum se întâmplă la fiecare început de an. Atunci, Marius Budăi a anunțat că a transmis conducerii Poștei Române să depună eforturi pentru ca pensiile pe luna ianuarie să fie plătite până în data de 15.