Vești importante pentru toți pensionarii. Marius Budăi a spus exact ce se întâmplă cu plata pensiilor. Ministrul Muncii a anunţat, miercuri, că până la data de 15 ianuarie „se închide” plata pensiilor de către lucrătorii poştali.

Ministrul Marius Budăi a admis că pensiile din România sunt încă mici. El a explicat că PSD a reuşit să implementeze un pachet social care să vină în sprijinul pensionarilor.

„Luni am preferat să nu fiu în Bucureşti, să fiu în ţară. Am fost la sediul unei Case Teritoriale de Pensii (…) şi i-am rugat pe vechii şi noii mei colegi să îmi raporteze din 30 în 30 de minute câte Case Judeţene de Pensii mai fac viramente către Poşta Română.

Deschiderile de conturi de început de an se făcuseră, alimentările de conturi de la Casa Naţională către Casele Teritoriale se întâmplaseră în ziua respectivă, încărcarea în programul informatic al Trezoreriei de către toate Casele Judeţene se întâmplase şi aşteptam rând pe rând să mă asigur că toţi cei din ţară pot realiza viramentele către Poşta Română Teritorială, din fiecare judeţ, astfel încât să punem sumele respective la dispoziţia lucrătorilor poştali, încât să se înceapă virarea pensiilor către seniorii acestei ţări”, a spus Marius Budăi.

Asigurările date de ministrul Muncii către toți pensionarii

Acesta a dat asigurări că aşa cum a promis, până în data de 15 se închide tot ceea ce înseamnă plata pensiilor care se livrează de către lucrătorii poştali. El a ținut să-i asigure pe toți pensionarii că nu vor exista probleme privind plata pensiilor.

„Nu, de aceea am preferat să fiu în ţară, nu la Bucureşti, să mă asigur de la faţa locului că lucrurile se întâmplă aşa cum ne-am propus la sfârşit de an şi prin efortul comun al colegilor de la Casa Naţională, al colegilor din teritorii, un efort comun al nostru, le mulţumesc tuturor că au înţeles şi putem să fim în grafic.

Mai avem o serie de seniori ai României care îşi încasează pensia în cont bancar, adică pe card cum spunem popular, acolo e mai simplu, se respectă graficul care se ştie”, a mai Marius Budăi.

Vești importante despre majorarea pensiilor

Un alt subiect subiect atins de ministru a fost cel referitor la majorarea pensiilor. Ministrul Muncii a arătat că pensiile încă în România sunt foarte mici.

„Să nu îşi închipuie cineva că prin pachetul social impus de PSD prin Programul de guvernare acceptat de coaliţie şi implementat de Guvern i-ar îmbogăţi cumva pe seniorii României peste noapte. Nu, este un pachet social pe care eram obligaţi să îl implementăm şi asta din cauza a ceea ce se întâmplă.

Vedem cu toţii majorarea preţurilor şi de la utilităţi şi de la medicamente şi de la alimentele care fac parte din coşul de bază şi aveam nevoie de acest lucru”, a comentat ministrul Muncii.