Municipiul Suceava este în prezent cel mai afectat de criza provocată de coronavirus. Fostul secretar de stat, actualul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a mers personal în zonă pentru a încerca să remedieze lucrurile. Managerul Vasile Rîmbu a fost demis în urma gestionării defectuoase a situației.

Aproape 100 de cadre medicale ale Spitalului Județean Suceava au fost infectate cu COVID-19, dar și mulți pacienți care erau internați în instituție. Deși s-a spus că medicii s-ar fi infectat de la un pacient, surse medicale din spital, au povestit pentru Capital că pacientul ZERO a fost de fapt un doctor, care participase recent la o reuniune religioasă penticostală.

Acesta ar fi venit în contact cu persoane din zonele roșii și astfel ar fi contactat virusul. Ulterior, el și-a infectat involuntar colegii, care și-au îmbolnvăvit apoi și pacienții. Se pare că acesta nu ar fi luat în seamă avertismentul lansat de autorități.

Mai multe asistente acuză conducerea spitalului de comportament abuziv. Fiica unei dintre victimele infectate cu COVID-19 a declarat la Digi24 că mama ei, asistentă medicală, a încercat să-i avertizeze pe cei din management că situația este una dramatică, însă a fost pusă imediat la zid.

Reamintim că fostul manager Vasile Rîmbu a fost demis de ministrul Sănătății, în urma presiunilor mediatice. Acesta era un apropiat al lui Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului Județean Suceava, și el infectat cu coronavirus. Dacă alegerile efectuate s-ar fi realizat conform planului, Rîmbu ar fi urmat să-l înlocuiască pe Victor Costache la ministerul Sănătății, acesta dorind o funcție plină și nu doar una într-un guvern de tranziție.

De menționat și că în spitalul din Suceava au fost efectuate multe investiții, astfel că instituția se găsea într-o stare destul de bună. Doar că gestionarea acestei criza provocate de COVID-19 a fost una care s-a lăsat cu victime.