Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE) a publicat teste de antrenament pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat.

Legat de Bacalaureat, au fost publicate teste pentru aceste discipline: limba română, matematică, chimie, fizică, anatomie, biologie, fizică, informatică, logică, geografie, psihologie, economie, filosofie, sociologie, istorie.

Pe de altă parte, pentru Evaluarea Naţională au fost publicate teste pentru limba română, matematică şi limba maternă.

Testele respective pot fi accesate Aici.

Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021

Calendarul de desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2021, atât în sesiunea iunie – iulie, cât şi în sesiunea august – septembrie a fost publicat în Monitorul Oficial.

De asemenea, în cazul sesiunii iunie – iulie, probele scrise încep pe 28 iunie, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe 9 iulie.

Trebuie menționat că Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie este o instituţiei aflată în subordinea Ministerului Educaţiei.

Anunţul momentului de la Ministerul Educaţiei

Schimbări importante anunţate de către cei din Guvern. S-au oficializat datele pentru simulările de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională 2021.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Pe 30 martie va avea loc simularea la Matematică şi elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Potrivit sursei citate, simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a va începe pe 22 martie, cu proba la Limba şi literatura română – proba E.a), care va fi urmată pe 23 martie de simularea probei obligatorii a profilului – proba E.c).

Pe 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) şi pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă – proba E.b).