Evaluarea Naţională şi Bacalaureat 2021. Este anunţul momentului de la Ministerul Educaţiei. Toţi elevii trebuie să ştie aceste lucruri, într-un an crucial din viaţa lor. Totul s-a schimbat din cauza pandemiei.

Schimbări importante la Bacalaureat 2021

Schimbări importante anunţate de către cei din Guvern. S-au oficializat datele pentru simulările de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională 2021.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Pe 30 martie va avea loc simularea la Matematică şi elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Potrivit sursei citate, simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a va începe pe 22 martie, cu proba la Limba şi literatura română – proba E.a), care va fi urmată pe 23 martie de simularea probei obligatorii a profilului – proba E.c).

Pe 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) şi pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Anunţul ministrului Educaţiei

Mai mult, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a mai făcut un anunţ important acum câteva zile. Acesta a dezvăluit că tematica de examen pentru evaluarea naţională şi bacalaureat va fi adaptată la realităţile acestui an şi va fi anunţată din timp.

“Atâta vreme cât elevii, părinţii, profesorii solicită ca examenele naţionale să fie susţinute la datele planificate, să fie susţinute cu prezenţă fizică, dacă nu corelezi măcar tematica de examen cu realităţile acestui an, ar însemna să negi evidenţele şi să spui că nu a fost nici un fel de problemă.

Tematica de examen pentru evaluarea naţională şi bacalaureat va fi adaptată la realităţile acestui an. Iar această adaptare va fi luată în modul cel mai obiectiv şi profesionist cu putinţă şi mai cu seamă va fi anunţată din timp.

Pentru că deja elevii care susţin examenele naţionale trebuie să cunoască ce vor avea ca tematică la examenele naţionale”, a declarat ministrul Educaţiei.