Este știrea momentului pentru toți elevii. Aceștia ar putea avea parte de noi schimbări.  Ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu şi Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, s-au întâlnit vineri, 12 februarie. Cei doi au discutat despre introducerea orelor de judo în şcoli.

În cadrul întâlnirii s-a analizat modalitatea implementării programului “Judo în şcoli”. Acest program e convenit în protocolul de colaborare dintre Federaţia Română de Judo şi Uniunea Europeană de Judo.

Pe parcursul discuţiilor dintre ministrul Educaţiei şi Cercetării şi preşedintele Federaţiei Române de Judo, s-a mai stabilit crearea unui grup comun de lucru. Acesta va identifica paşii de realizat pentru introducerea judo-ului ca disciplină opţională în programul educaţional al elevilor, pentru început, ca program pilot în centrele şcolare unde există resurse materiale şi umane pentru a practica activităţi sportiv-educaţionale specifice judo-ului. Anunțul a fost făcut de Federaţia Română de Judo.

Sistem special în școli

Vineri, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a venit cu noi precizări în ceea ce privește școlile din țară. Valeriu Gheorghiță a precizat că a discutat de mai multe ori cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe acest subiect.  Gheorghiță a precizat că se ia în calcul un sistem special de vaccinare. Potrivit celor declarat de el la Antena 3, acest sistem special de vaccinare împotriva COVID-19 este dedicat profesorilor și ar putea fi implementat de la 1 martie.

În acest mod, profesorii ar putea fi vaccinați în sălile de sport în acele școli unde predau.

„Am discutat de mai multe ori cu dl ministru Sorin Cîmpeanu, în ianuarie, ne doream sa cream o prioritizare suplimentara la vaccinare pentru personalul din învățământ, dar pentru ca am primit mai putin cu 93.000 de doze, scenariul nu a mai putut fi realizat.”, spune Valeriu Gheorhiță.

Acesta a mai spus că se analizează posibilitatea vaccinării celor care lucrează în învățământ cu prioritate prin echipele mobile.

”Noi luam in calcul in acest moment posibilitatea vaccinarii personalului din invatamant cu prioritate prin echipe mobile. Ne dorim sa se vaccineze profesorii care iau contact direct cu elevii. Și personalul din crese si gradinite prin echipe mobile”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus.