Anunţul momentului despre şcoli! Vineri, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță, a precizat că se ia în calcul un sistem special de vaccinare.

Potrivit celor declarat de el la Antena 3, acest sistem special de vaccinare împotriva COVID-19 este dedicat profesorilor și ar putea fi implementat de la 1 martie.

În acest mod, profesorii ar putea fi vaccinați în sălile de sport ale școlilor unde predau.

Anunţul momentului despre şcoli! Valeriu Gheorghiță: Am discutat de mai multe ori cu ministrul Educației

Omul lui Klaus Iohannis a mai spus că a discutat de mai multe ori acest subiect cu Sorin Cîmpeanu și a precizat că amâdoi doresc prioritizarea la vaccinare a personalului din învățământ.

„Am discutat de mai multe ori cu dl ministru Sorin Cîmpeanu, în ianuarie, ne doream sa cream o prioritizare suplimentara la vaccinare pentru personalul din învățământ, dar pentru ca am primit mai putin cu 93.000 de doze, scenariul nu a mai putut fi realizat.”, spune Valeriu Gheorhiță.

Acesta a mai spus că se analizează posibilitatea vaccinării celor care lucrează în învățământ cu prioritate prin echipele mobile.

”Noi luam in calcul in acest moment si asta pot sa va spun in premiera, analizăm posibilitatea vaccinarii personalului din invatamant cu prioritate prin echipe mobile, ne dorim sa se vaccineze profesorii care iau contact direct cu elevii, personalul din crese si gradinite prin echipe mobile”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus.

Anunţul momentului despre şcoli! Valeriu Gheorghiță: Locația este analizată

Acesta a mai precizat că momentan se analizează locația potrivită pentru acest demers. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că au fost luate în calcul sălile de sport ale școlilor dar și inspectoratele școlare.

”Analizam locatia care ar putea fi potrivit pentru acest demers, poate chiar la nivelul unitatilor de invatamant, poate in sala de sport, sau in cadrul inspectoratelor scolare. Ar fi fezabil de la 1 martie sa putem pune in aplicare scenariul”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin