România nu s-a calificat în finala concursului Eurovision 2023

Theodor Andrei, reprezentantul României, a concurat în cea de-a doua semifinală a competiţiei.

Din a doua semifinală s-au calificat Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia.

Artiştii din cea de a doua semifinală calificaţi sunt Albina & Familja Kelmendi cu „Duje” (Albania), Andrew Lambrou cu „Break a Broken Heart” (Cipru), Alika cu „Bridges” (Estonia), Gustaph cu „Because of You” (Belgia), Teya & Salena cu „Who The Hell Is Edgar?” (Austria), Monika Linkyte cu „Stay” (Lituania), Blanka cu „Solo” (Polonia), Voyager cu „Promise” (Australia), Brunette cu „Future Lover” (Armenia), Joker Out cu „Carpe Diem” (Slovenia).

Aceştia se alătură, în finala care va avea loc sâmbătă, reprezentanţilor primelor 10 ţări care au fost alese în semifinala de marţi: Croaţia, Republica Moldova (Pasha Parfeny cu „Soarele şi Luna”), Elveţia, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia şi Norvegia.

Calificate din oficiu în marea finală sunt cele cinci ţări fondatoare Eurovision, grup cunoscut şi sub numele de „Marele 5”: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, precum şi Ucraina, care a câştigat Eurovision 2022.

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe M&S Bank Arena din Liverpool sâmbătă

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Acest eveniment va fi transmis în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Televiziunea Română (TVR) este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Piesa cântată de Theodor Andrei a fost criticată dur de norvegieni

La televiziunea de stat din Norvegia au fost analizate melodiile care participa anul acesta la Eurovision 2023, inclusiv aceasta cântată de Theodor Andrei. Din păcate, când vine vorba despre reprezentantul României, nu prea au existat cuvinte de laudă din partea prezentatorilor și invitaților de la televiziunea norvegiană, transmite adevarul.ro.

„Un aranjament foarte dezordonat, ca și cum te-ai duce în pivniță fără o lanternă. Nici nu știi unde să te uiți“.

„Nu are deloc carismă. Zero dinamism, zero show. E neplăcut să te uiți, chiar doare!“.

„Un show de striptease cu un tip îmbrăcat ca personajul Beetlejuice din film. Apoi mai sunt două doamne care arată a dansatoare de striptease. Și doi băieți care nu au fost niciodată la dans. Pur și simplu se plimbă pe scenă. Nu are sens“.

„La început am fost fericită, pentru că mi s-a părut că arată cool. La început vrei să stai cu el, apoi îți vine să ceri ceva de băut“.

„Eu îi dau 2 puncte. Nu vă uitați la mine și nu mă întrebați de ce sunt așa de bună. Ar fi prea dureros să-i dau un punct“.