Mesaj extrem de dur lansat joi de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, la adresa Președintelui Klaus Iohannis.

Teodorovici îl acuză pe Iohannis de lipsă de implicare în situația critică, declanșată de epidemia de coronavirus, cu care se confruntă România.

Fostul ministru arată cu degetul spre locatarul de la Cotroceni, despre care spune că dă dovadă de letargie și că nu este președintele de care au nevoie românii acum,

”IEȘI afară, Iohannis, și FII președinte de țară.

IEȘI din palatul tău în care stai închis de 5 ani, IA țara asta care te-a votat și FII conducătorul de care au nevoie românii ACUM!!!”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

”Ieși din letargie!”

”RENUNȚĂ la toți incompetenții, lașii, trădătorii și dezertorii din guvernul tău și IA tu însuți deciziile urgente, ca să nu mai pierdem vieți omenești, să nu ne mai infectăm, să nu ne mai sacrificăm cadrele medicale, să nu ne rămână oamenii pe drumuri și să nu ne piară economia!!!

IEȘI din letargie și ACȚIONEAZĂ pentru țara asta așa cum ai face-o pentru familia, pentru prietenii și pentru casele tale!

FII tu în linia întâi și CONDU tu însuți lupta asta, iar dacă nu, PLEACĂ unde vrei și LASĂ-I pe cei care vor și pot să lupte! Încă suntem destui!!!”, a mai scris fostul ministru.

Klaus Iohannis acționează la nivel european

În context, Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că România va achiziţiona, în numele Uniunii Europene, echipamente medicale de protecţie şi ventilatoare pentru constituirea unei rezerve strategice pe teritoriul ţării noastre în limita a 10 milioane de euro.

El a arătat că va prezenta în cadrul videoconferinţei cu membrii Consiliului European, care va avea loc joi, eforturile pe care România le face în cadrul acestui proiect, anunţând că discuţiile cu furnizorii au fost deja demarate.

Iohannis a precizat că este important ca procedurile de achiziţii în comun de echipamente şi dispozitive medicale necesare gestionarii epidemiei să fie finalizate cât mai repede cu putinţă pentru ca statele membre interesate să poată intra rapid în posesia acestor produse.