Angela Merkel este de-a dreptul îngrozită de ce au lăsat inundațiile în urma lor. Cancelarul Germaniei a vizitat zonele devastate de ape în Germania. Ea s-a declarat „copleșită” la vederea pagubelor uriașe. Liderul politic a ținut să schimbe câteva vorbe pompierii care au intervenit la inundațiile din Germania.

Trebuie spus că Germania se confruntă cu una dintre cele mai mari tragedii. Un număr de 156 de persoane au murit în urma inundațiilor în Germania, relatează France24. Angela Merkel a vizitat satul Schuld din statul Renania-Palatinat. Acesta este una dintre cele două regiuni grav afectate din vestul Germaniei, unde râul Ahr umflat a inundat casele și a lăsat străzile pline de resturi.

„Suntem alături de dumneavoastră”, le-a spus Merkel locuitorilor micului oraș Adenau. Este vorba de o altă localitate afectată. Cancelarul Germaniei a ținut să sublinieze că situația de acolo este „îngrozitoare”.

Angel Merkel, copleșită la vederea pagubelor uriașe

Merkel a spus că este „copleșită” la vederea pagubelor uriașe. „Este șocant. Apoape că aș putea spune că limba germană nu are cuvinte pentru distrugerea care a fost provocată”, le-a spus ea jurnaliștilor.

Merkel a anunțat, de asemenea, că un program pentru acordarea de ajutoare persoanelor sinistrate va fi lansat de guvern miercuri.

Numărul persoanelor raportate ca fiind dispărute în Germania este în acest moment de ordinul sutelor, peste 1.000, după unele estimări.

Alături de Germania și Belgia a fost lovită din plin de inundații. La Pepinster, în Belgia, o casă s-a surpat în spatele primarului localității, în timp ce acesta era intervievat în privința impactului inundațiilor. Apele revărsate, care duceau tot felul de resturi, bucăți de mobilier sau obiecte personale, au măcinat puțin câte puțin zidurile. Comuna din apropiere de Liege, aflată la confluența a două râuri, a fost cu totul inundată. 20 de case au fost distruse, acolo.

Furia apelor a luat cel puțin 6 vieți omenești, dar primarul din Pepinster estimează la 30 numărul localnicilor dați dispăruți în aceste inundații catastrofale.