Crește numărul victimelor provocate de inundații în Germania! În acest moment autoritățile raportează 130 de persoane decedate, dar se așteaptă ca bilanțul să crească.

Numărul persoanelor raportate ca fiind dispărute în Germania este în acest moment de ordinul sutelor, peste 1.000, după unele estimări.

Crește numărul victimelor provocate de inundații în Germania! Decese și în Belgia

Bilanțul inundațiilor nimicitoare din Germania și Belgia crește de la o zi la alta.

Sunt cel puțin 160 de morți și sute de dispăruți în cele două țări.

Cei mai mulți, însă, în Germania care deplânge peste 130 de pierderi de vieți omenești.

Pe măsură ce apele se retrag, există temeri că vor fi găsite și alte trupuri neînsuflețite în mașini surprinse de viituri sau în dărmăturile caselor năruite de puhoaie și de alunecări de teren.

A fost mobilizată armata

În Germania, râul Ahr, în mod normal un curs modest de apă, s-a transformat într-un torent devastator. Sute de case au fost distruse în inundațiile catastrofale care s-au produs în trei landuri germane.

Dincolo de tributul cumplit în vieți omenești – ultimul bilanț provizoriu indică 130 de morți – autoritățile germane se trem că pagubele economice vor fi imense. Furia dezlanțuita a râului Ahr a lăsat în urmă distrugeri aprope de neimaginat.

Orașul Stolberg, inundat de puhoaie, la o zi după ce s-au retras apele, arată ca un oraș fantomă, cu case de nelocuit, dacă nu dărmate cu totul și mormane de resturi pe străzi, potrivit stirileprotv.ro.

Și armata a fost mobilizată. Militarii sprijiniți de blindate au ajutat la evacuarea a zeci de mașini de pe o autostrada.

Tragedie și în Belgia

La Pepinster, în Belgia, o casă s-a surpat în spatele primarului localității, în timp ce acesta era intervievat în privința impactului inundațiilor.

Apele revărsate, care duceau tot felul de resturi, bucăți de mobilier sau obiecte personale, au măcinat puțin câte puțin zidurile. Localnicii încă erau prezenți acolo. Pot fi văzuți când se refugiaseră pe acoperiș încercând să ajungă la casă vecină.

Comuna din apropiere de Liege, aflată la confluența a două râuri, a fost cu totul inundată. 20 de case au fost distruse, acolo.

Furia apelor a luat cel puțin 6 vieți omenești, dar primarul din Pepinster estimează la 30 numărul localnicilor dați dispăruți în aceste inundații catastrofale.

Regele Philippe și regina Mathilde au venit la Pepinster pentru a-i încuraja pe cei care au pierdut totul.

Sursă foto: Dreamstime.