Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat s-a arătat foarte deranjat de vehiculare în mediul public a ipotezei că noul coronavirus ar fi fost fabricat intenționat, pentru a fi folosit ca o armă biologică.

Arafat a spus că este una dintre cele mai grave informații pe care le-a auzit, în contextul pandemiei de COVID – 19, mai ales prin faptul că susținând acest lucru au fost propagate atitudini rasiste.

”Scăderea încrederii în oficialități”

”Faptul că virusul ar fi unul fabricat intenţionat şi că nu a existat nicio mutaţie cred că a fost una extrem de gravă. A fost una dintre cele mai grave afirmaţii.

S-a încercat transmiterea unor atitudini rasiste, să se atace o ţară sau alta. Şi apoi au fost informaţiile care au vrut să scadă încrederea în măsurile oficiale”, a răspuns Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3.

În context, Arafat spune că este obligatoriu ca starea de urgență să fie prelungită în aprilie.

”Ca la război”

Este posibilă și o prelungire ulterioară, după 15 mai, dar asta va depinde de evoluția pandemiei la noi în țară, cu atât mai mult cu cât, spune Raed Arafat, greul nu a trecut.

Pe de altă parte el a declarat însă că măsurile de izolare nu se pot prelungi la nesfârșit și că trebuie ținut cont și de consecințele economice.

Viața nu va mai fi, totuși, ca înainte. Va trebui să învățăm să trăim cu virusul, să ne adaptăm, cel puțin până la găsirea unui vaccin. Va fi o perioadă ca în război – susține secretarul de stat în Ministerul de Interne.