Alexandru Rafila spune că este vorba despre testele PCR și că acestea sunt cele mai bune în lupta cu noul coronavirus.

Totodată, Rafila a explicat că în spitale sunt testați toți pacienții care prezintă simptomele specifice Covid-19, iar timpul de aflare a rezultatelor a scăzut până la 24 de ore.

„În cazul în care pacientul este pozitiv, se administrează și tratamentul specific, în funcție de gravitatea cazului: ușor, mediu sau grav. Pentru fiecare dintre aceste situații există o schemă de medicație aprobată de Ministerul Sănătății. Iar în ceea ce îi privește pe români infectați cu COVID-19 care nu prezintă simptome, aceștia nu vor primi niciun tratament, vindecarea de virus fiind de la sine”  a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Coronavirusul se va extinde în România

Alexandru Rafila a vorbit și despre evoluția virusului ucigaș în țară. Acestaanticipează că numărul de cazuri de coronavirus în România va crește până la sfârșitul lunii aprilie, după care va intra pe un trend descendent.

„Numărul de cazuri de coronavirus va crește până la sfârșitul lunii aprilie. Eu sper ca, începând din luna mai, să intrăm pe un trend descendent, inclusiv în privința numărului de decese”, a adăugat Alexandru Rafila.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea