Veste cutremurătoare anunțată luni de autorități în ceea ce privește victimele noului coronavirus în România!

Dacă, pe fondul numărului mic de teste, numărul noilor cazuri identificate pozitiv la infecția cu coronavirus a fost mai mic decât nivelul cu care ne-am obișuit în ultimele zile, o altă dezvăluire tragică atrage atenția.

Peste 3.300 de decese

Luni a fost raportat cel mai tânăr pacient decedat din cauza noului coronavirus. Este vorba de un tânăr de 18 ani care suferea și de cancer.

Până la decesul anunţat luni, cea mai tânără victimă a coronavirusului din România era o fată în vârstă de 21 de ani, din judeţul Vrancea, care decedase în a doua jumătate a lunii aprilie.

La data de 24 august 2020, la nivelul României, 3.309 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

De duminică, de la ora 10.00 până luni la ora 10.00 au fost înregistrate 37 de decese: 18 la bărbați și 19 la femei. Este vorba de pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

825 de cazuri noi de persoane infectate, în ultimele 24 de ore

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 10 – 19 de ani, două decese la categoria de vârstă 40-49 ani, două la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și nouă decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 825 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 285 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.