Este complet interzis în România! Se dau amenzi usturătoare. Nimeni nu mai are voie să facă asta

Consiliul Local Craiova a interzis creșterea păsărilor și a animalelor în întreg orașul, nu numai în zonele A și B așa cum era până acum. Această măsură mai prevede ca persoanele de la periferia orașului care dețin animale ar trebui să scape de ele cât mai repede pentru a nu primi amenzi uriașe.

Liderul consilierilor USR, Cezar Drăgoescu, este de părere că regulamentul ar trebui să se aplice în zonele A, B și C, în timp ce pentru zona D ar trebui să se reia discuțiile în cursul anului viitor.

El spune că în locurile din zona D a municipiului Craiova nu s-a mai investit de 50 de ani și că oamenii nu au apă și canal.

„Din păcate, unele locuri, mai ales cele din zona D a municipiului Craiova, sunt numai cu numele în oraş, faptic sunt undeva în Evul Mediu. Oamenii nu au apă şi canal. De facto ei trăiesc undeva în mediul rural, sunt numai pe hârtie în Municipiul Craiova. Primăria Craiova nu a investit nimic în comunitatea lor în ultimii 50 de ani”, a declarat acesta.

Localnicii nu pot fi forțați să renunțe la animale

Consilierul liberal Adriana Ungureanu a precizat că localnicii aceștia nu pot fi forțați să renunțe la aceste animale în contextul în care ei nu au asfalt și canalizare.

„Sunt nişte oameni nevinovaţi care plătesc impozit pentru Craiova”, spune Adriana Ungureanu, adăugând că această măsură va duce la scandal.

Pe de altă parte, oamenii au nevoie să se acomodeze cu o astfel de măsură, spune consilierul USR Cosmin Teodorescu, care aduce în prim plan faptul că municipiul Craiova a preluat mai multe zone rurale învecinate.

Dan Spânu, consilier PSD, este și el de părere că oamenii au nevoie de o perioadă de tranziție.

Mulți craioveni s-au plâns de animalele din municipiu

Consilierul local PER, Octavian Sorin Marinescu, a declarat că măsură a fost luată după ce mai mulți craioveni s-au plâns de mirosurile și de zgomotele pe care aceste animale le produc.

„Am fost printre cei care au solicitat extinderea acestui regulament şi pentru zona C şi D. Vă dau un exemplu, pe strada Gârleşti se cresc capre, pe strada Toamnei se plângea cineva disperat că vine din tura de noapte şi la patru dimineaţa îi cântă cocoşul vecinului. Este o măsură nepopulară, dar pentru fiecare om care nu va mai fi lăsat să crească animale, sunt 10-20 din zona respectivă care vor aprecia şi se vor bucura că vor avea linişte, nu vor mai avea mirosuri”, spune acesta.

Se vor aplica amenzi contravenționale

Gazeta de Sud mai spune că locuitorii craioveni care vor fi găsiți cu animale în gospodărie vor primi o amendă contravențională cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

În același timp, măsura se aplică și pentru persoanele juridice, care riscă amenzi contravenționale între 1.000 și 2.500 de lei.