Emma Răducanu, campioana de la US Open, a fost învinsă de ucraineanca Marta Kostyuk, cap de serie numărul 6, cu 6-2, 6-1, în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open. Turneul are loc în BT Arena din Cluj-Napoca. Premiile totale  puse în joc sunt de 235.238 de dolari.

În cadrul unui interviu, Emma Răducanu a fost întrebată dacă o va vizita pe bunica sa, care locuieşte la Bucureşti.

„Nu ştiu deocamdată. Vreau să o protejez, dată fiind situaţia pandemiei. Aici este o situaţie dificilă, cu multe cazuri, aşa că încă nu am decis pentru moment ce voi face în următoarele zile.

Sigur m-a văzut la televizor. Sunt sigură că e mândră de mine, că am reuşit să vorbesc în limba română. Pentru că ştiu limba română în primul rând datorită ei. Sper că voi petrece mai mult timp aici şi voi învăţa şi mai bine româna”, a răspuns Emma Răducanu.

Tânăra de naționalitate britanică, al cărui tată este român, Emma Răducanu, a menţionat că s-a simţit foarte bine în România.

„Am petrecut câteva zile foarte plăcute aici, în România. Ospitalitatea a fost absolut incredibilă, toată lumea m-a primit atât de bine. A fost plăcut să mă simt apreciată aici. Sunt dezamăgită că nu pot să stau mai mult aici, dar a fost o săptămână pozitivă.

Rămân cu amintiri foarte frumoase despre România. Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor de aici. Într-un fel am fost surprinsă de cât de tare m-au susţinut românii, aşa că îmi pare rău că nu am reuşit să joc mai mult la acest turneu. Sper însă că voi reveni la acest turneu sau la altul în România anul viitor. Sper să îi revăd pe fanii de aici, înseamnă mult pentru mine”, a declarat Emma Răducanu, transmite Digi Sport.

Emma Răducanu nu se va mai duela cu Simona Halep

Marta Kostyuk nu a câștigat niciun turneu WTA în carieră și n-are nicio finală. Totuși, ucraineanca este la cel mai bun sezon din circuit, cu semifinale la Abu Dhabi și Istanbul și optimi de finală la Roland Garros.

Simona Halep n-a mai câștigat un turneu WTA din septembrie 2020, când s-a impus pe zgura de la Roma. Constănțeanca, fost lider mondial, are 22 de titluri WTA la simplu.