Ministerul Finanțelor lansează o nouă ediție FIDELIS

Ministerul Finanțelor a anunțat luni că va lansa marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație.

Între 18-28 iunie 2024, Ministerul Finanțelor, în parteneriat cu „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” de la Rock FM și cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină București, va introduce a treia ediție din acest an a Programului de titluri de stat FIDELIS.

investitii
SURSA FOTO: Dreamstime

”Ministerul Finanţelor lansează marţi, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie.

Astfel, între 18-28 iunie 2024, Ministerul Finanţelor şi „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti lansează a treia ediţie din acest an a Programului de titluri de stat FIDELIS”, transmite Ministerul Finanţelor.

Investiții cu risc minim și sprijin pentru nevoile sociale

Marcel Boloș a subliniat că datorită interesului susținut al investitorilor, Ministerul Finanțelor lansează o nouă ediție a titlurilor de stat FIDELIS.

Acestea sunt esențiale pentru cei care caută investiții cu risc minim și contribuie la dezvoltarea pieței de capital locală. De asemenea, se menține cea mai atractivă dobândă pentru donatori.

„Recurenţa cu care investitorii revin către emisiunile de titluri de stat, odată ce scadenţele anterioare au ajuns la maturitate, ne-a făcut să lansăm o nouă ediţie faţă de cele stabilite iniţial. Emisiunile de titluri de stat FIDELIS au reuşit să consolideze un instrument financiar devenit indispensabil pentru românii ce caută forme de investiţii cu risc minim.

Mă bucur că se menţine încrederea faţă de capacitatea noastră de a oferi instrumente avantajoase, dar şi că reuşim să avem un rol marcant în dezvoltarea pieţei locale de capital.

Cât despre componenta socială, menţinem în continuare cea mai bună dobândă pentru donatori, ca parte a parteneriatului nostru cu Răzvan Exarhu şi Rock FM prin care ne dorim să susţinem nevoia de sânge din spitale”, a transmis  Marcel Boloş.

Mai multe emisiuni și beneficii pentru donatorii de sânge

Ministerul a decis să intensifice campania Programului FIDELIS după succesul înregistrat în prima jumătate a anului 2024, salvând peste 10.000 de vieți prin investiții de peste 400 milioane de lei din partea a 3.031 de donatori. Astfel, emisiunile de titluri de stat vor crește de la 4 la 6 ediții pe an.

Tranșa dedicată donatorilor de sânge va oferi titluri de stat în lei cu scadență la un an și o dobândă de 7%, cea mai atractivă ofertă din această ediție. Persoanele care au donat sânge începând cu 1 ianuarie 2024 vor beneficia de o reducere semnificativă a pragului minim de subscriere, de la 5.000 la 500 de lei.

A treia ediție a Programului FIDELIS, începând de marți, 18 iunie, va include și emisiuni obișnuite, respectiv titluri de stat în lei cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%, precum și titluri de stat în euro cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4% și, respectiv, 5%.

Valoare nominală, prag minim de subscriere și avantaje fiscale

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei sau 1.000 de euro.

Persoanele fizice cu vârsta peste 18 ani, rezidente sau nerezidente, pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și euro prin intermediul băncilor partenere: BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri listate la Bursa de Valori București.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS, nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute din dobânzi și câștigurile de capital sunt scutite de impozitare.

Persoanele care au deținut titluri de stat FIDELIS în emisiuni anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti sumele neridicate la scadență prin participarea la această nouă emisiune.