Marcel Boloş a oferit mai multe informații despre acest subiect, într-o postare realizată pe pagina lui de socializare. Ministrul Finanţelor subliniază că ultima ediţie de titluri de stat FIDELIS a depășit mai multe recorduri.

Marcel Boloş este bucuros de rezultatele înregistrate

Acest lucru scoate în evidență încrederea investitorilor faţă de capacitatea statului de a oferi instrumente avantajoase, potrivit ministrului. El spune că au fost doborâte trei recorduri. În primul rând, a fost înregistrată cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediții.

De asemenea, a fost înregistrat cel mai mare număr de investitori-donatori. A fost înregistrată și cea mai mare sumă investită de donatori.

„Nu mai puțin de 3 recorduri a doborât ultima ediție de titluri de stat Fidelis:

  • Cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediții;
  • Cel mai mare număr de investitori-donatori;
  • Cea mai mare sumă investită de donatori.

Sunt mai multe aspecte pozitive pe care le-am remarcat recurent la finalul ultimelor ediții, care au stabilit noi standarde în ceea ce privește investițiile în titluri de stat. În primul rand, a crescut în rândul românilor gradul de conștientizare cu privire la avantajele investirii economiilor”, a scris Marcel Boloș pe Facebook.

Marcel Boloș
Marcel Boloș SURSĂ FOTO: Facebook

Se menține încrederea investitorilor față de capacitatea statului de a oferi instrumente avantajoase

Marcel Boloș spune că este bucuros deoarece se menține încrederea investitorilor față de capacitatea statului de a oferi instrumente avantajoase.

Acesta a transmis și mulţumiri Rock FM şi Morning Glory, implicate în campania de economisire şi donare de sânge. Posturile de radio s-au implicat foarte mult în această campanie, potrivit ministrului.

„Pe de altă parte, mă bucur că se menține încrederea investitorilor față de capacitatea noastră de a oferi instrumente avantajoase, dar și că reușim să avem un rol marcant în dezvoltarea pieței locale de capital.

Poate cel mai important însă, spiritul solidar al comunității de donatori-investitori s-a consacrat. Fapt pentru care mulțumesc Rock FM și Morning Glory cu Răzvan Exarhu ca ne-au luat de partea lor în această poveste, despre solidaritate și salvarea de vieți”, a conchis ministrul.

Anterior, Marcel Boloș a transmis că Fidelis creează în jurul său „un cerc virtuos de progres, prin echilibrul între stabilitate și solidaritate”.

Ministrul a scris și că investițiile în instrumente cu grad mic de risc ca acesta oferă protecția capitalului investit, un flux constant de venituri neimpozabile și diversificarea portofoliului de investiții.

În cadrul acestui program, donatorii de sânge au primit cea mai bună dobândă, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor.

Programul a fost organizat alături de „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în perioada 8-17 aprilie.