Elon Musk și-a cumpărat bilet pentru zborurile spațiale organizate de Richard Branson! Era turismului spațial a început.

Dincolo de realizarea deosebită din punct de vedere tehnologic, Branson a inaugurat o afacere uriașă, destinată miliardarilor lumii.

Elon Musk și-a cumpărat bilet! Vrea să zboare în spațiu cu naveta lui Branson?

Miliardarul britanic Richard Branson a vândut bilete de 80 de milioane de dolari pentru naveta pe care a inaugurat-o prin zborul de duminică. Și asta nu e totul.

Potrivit publicației Wall Street Journal, unul dintre clienți este alt miliardar pasionat de cosmos, nimeni altul decât Elon Musk.

Jurnaliștii americani nu știu pentru ce perioadă a rezervat Elon Musk biletul, care costă 250 de mii de dolari.

Spre deosebire de Richard Branson și Jeff Bezos, care s-au concentrat pe călătoriile suborbitale cu scop comercial, Elon Musk s-a concentrat pe misiuni cu bătaie mult mai lungă.

El trimite deja oameni pe Stația Spațială Internațională și pentru viitor țintește planeta Marte, arată sursa citată.

Trebuie precizat că Musk a vizitat facilitățile de lansare ale Virgin Galactic, în New Mexico, pentru a urmări zborul. Ulterior a fost fotografiat cu CEO-ul Virgin Orbit, cealaltă companie de zboruri spațiale a lui Branson.

Într-o conferință de presă după zbor, Branson a precizat că a fost destul de devreme vizita, la ora 3.

”A fost minunat în această dimineață să-l găsesc pe Elon Musk în bucătăria mea la ora trei, să vină să ne ureze noroc. A fost atât de drăguț din partea lui să facă asta”, a spus el. ”Eu eram deja la culcare, dar el încă nu se culcase”, a adăugat Branson râzând.

Pregătirea zborului a durat 17 ani

Zborul Virgin Galactic, a cărui pregătire a durat 17 ani, a decolat cu succes duminică și l-a dus pe miliardarul Richard Branson din deșertul New Mexico până la marginea spațiului. A fost o călătorie istorică, iar mizele ei, dincolo de progresul tehnologic, sunt deopotrivă economice.

Se dă startul, astfel, turismului spațial. Opt oameni au luat parte la această misiune pe care întreaga omenire a putut-o urmări în direct.

Avionul Unity a aterizat cu succes înapoi pe Pământ, după ce miliardarul a văzut Pământul pentru câteva minute de la limita spațiului.

Printre colegii de zbor ai luiRichard Branson s-au numărat Beth Moses, astronaut instructor-șef la Virgin Galactic, Colin Bennett, inginerul-șef de operațiuni al Virgin Galactic, și Sirisha Bandla, vicepreședintele pentru afaceri guvernamentale și operațiuni de cercetare al companiei.

VSS Unity este pilotat de Dave Mackay și Michael Masucci, iar C.J. Sturckow și Kelly Latimer vor pilota avionul purtător VMS Eve.