CEO-ul Tesla și-a extins acoperirea și a vizat Bitcoin. Optimismul lui Musk s-a reflectat apoi în prețul Bitcoin: Tesla a anunțat că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin, dar și intenția de a începe să accepte Bitcoin ca plată pentru vehicule.

Elon Musk îşi extinde afacerile

În martie, CEO-ul Tesla a postat pe Twitter: „Acum puteți cumpăra un Tesla cu Bitcoin”, doar pentru a suspenda decizia din cauza preocupărilor cu privire la utilizarea combustibililor fosili pentru extracția și tranzacțiile Bitcoin.

Caruselul emoțiilor exersat de Musk pe Bitcoin i-a afectat prețul în fiecare etapă. Fie că a fost vorba de sprijinul lui pentru investițiile BTC sau Tesla în BTC, fie de retragerea susținerii, toate au indus volatilitate pe piața Bitcoin, ceea ce nu poate fi negat.

Cu toate acestea, se poate spune că Musk manipulează piața? Fără dovezi, nu. Într-un interviu, CEO-ul Sygnia, Magda Wierzycka, l-a criticat pe CEO-ul Tesla astfel: „Ceea ce am văzut cu Bitcoin este manipularea prețurilor de către un individ foarte puternic și influent.”

Reacţie clară a lui Musk

Musk a reacționat:„Tesla a vândut doar 10% din participațiile din Bitcoin pentru a confirma că acestea pot fi lichidate cu ușurință fără a influența piața.”

El a adăugat că Tesla va relua permisiunea tranzacțiilor BTC după confirmarea faptului că minerii folosesc 50% energie curată cu un „un trend viitor pozitiv”.

Perioada actuală de consolidare a Bitcoin poate fi atribuită știrilor din China, care combate criptomonedele, precum și mesajelor lui Elon Musk pe Twitter.

Thomas Lee de la Fundstrat consideră că impactul „investitorilor instituționali” este încă foarte mic, iar schimbările cauzate de o companie sau de o persoană înseamnă că piața trebuie să evolueze în continuare.