Bitcoin este deja cea mai de succes investiție din istoria lumii. Nimic nu a trecut de la zero la 1 trilion de dolari în ultimii zece ani”, a declarat Pye, referindu-se la capitalizarea pieței bitcoin.

Bitcoin, un mare succes

Rugat să compare Bitcoinul cu Ethereum, Pye a spus că prima este „aurul”, iar a doua criptomonedă este „Dr. Copper” (denumire dată de economiști și experții financiari, cuprului).

„Aurul este un depozit de valoare. Raritatea aurului și a Bitcoin sunt egale acum, dar peste doi ani, Bitcoin va fi de două ori mai rar decât aurul”, a spus el.

Pe de altă parte, criptomoneda Ethereum se comportă mai mult ca „Dr. Copper”, deoarece reprezintă starea generală a economiei digitale. Așa cum cuprul este un indicator fidel al trendurilor economice viitoare.

„Blockchain-ul Ethereum este ca Dr. Copper. Dacă cuprul crește, starea generală a economiei merge foarte bine. La fel, dacă Ethereum crește, starea generală a economiei digitale crește”, a adăugat el.

Previziuni incredibile pentru Bitcoin

„Bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari în următorii doi ani și apoi va atinge 1 milion de dolari peste alți patru ani”, a subliniat Pye.

„Oferta Bitcoin este redusă la jumătate la fiecare patru ani. Am văzut că prețul lui crește de 10 ori de fiecare dată când a fost redus la jumătate. Deci, a trecut de la 100 dolari la 1.000 dolari, de la 1.000 dolari la 10.000 dolari. În acest moment, suntem în drumul nostru de la 10.000 la 100.000 de dolari.

După șase ani de acum înainte, ne așteptăm să trecem de la 100.000 la 1 milion de dolari. Și după aceea, am putea trece de la 1 milion la 10 milioane de dolari”, susține expertul.