Elon Musk a făcut declarații de ultim moment. Anunțul a venit în contextul în care problema migranților din Italia continuă să domine actualitatea din Italia. Mai mult, situația din Lampedusa a devenit o problemă la nivel european.

Amintim că aproximativ 7.000 de migranți au sosit pe insula Lampedusa. Cifra ar depăși populația italiană a insulei din Sicilia, de aproximativ 6.300 de locuitori.

Elon Musk nu are îndoieli cu privire la cine se află în spatele situației din Italia

Situația din Italia a devenit un subiect controversat la Bruxelles, iar vina se aruncă de la unul la altul. Mai mult, mesaje celorlalte țări, precum Franța, sunt clare: „Nu-i vrem aici”, conform Affaritaliani.

În acest context, Musk a lansat un mesaj de ultim moment. Acesta a repostat un mesaj de la un utilizator conform căruia numeroasele debarcări sunt rezultatul unui plan precis al lui Soros, care „conduce invazia”.

Mai mult, proprietarul SpaceX, Tesla și X (n.red fosta Twitter) a lansat o acuzație și mai grea. Acesta susține că Soros „nu vrea altceva decât distrugerea civilizației occidentale”.

„Organizația lui Soros pare să nu vrea altceva decât distrugerea civilizației occidentale”, a subliniat Elon Musk.

Antreprenorul are o istorie lungă de ostilitate cu George Soros. Amintim că acesta a postat un tweet în luna mai în care scria că Soros urăște toată umanitatea.

Fondatorul Tesla l-a găzduit pe premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un eveniment live

Mai apoi, fondatorul Tesla l-a găzduit pe premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un eveniment live pe platforma sa.

„Evident că sunt împotriva antisemitismului. Libertatea de exprimare înseamnă uneori să spui ceva ce altor oameni nu le place. Nu vom promova discursul instigator la ură”, a subliniat Musk în timpul evenimentului.

La rândul său, Benjamin Netanyahu și-a exprimat susținerea pentru Elon Musk.

„Cunosc, de asemenea, opoziția ta față de antisemitism, ai vorbit despre asta, ai scris pe Twitter despre asta. Și tot ce pot să spun este că sper să găsești în limitele Primului Amendament capacitatea de a opri nu doar antisemitismul, sau de a-l reduce cât mai mult, ci și orice ură colectivă față de oameni pe care o reprezintă antisemitismul. Și știu că ești angajat în acest sens. Sper să reușești, și nu este o sarcină ușoară, dar te încurajez și te îndemn să găsiți un echilibru”, i-a spus Netanyahu lui Musk în timpul conversației.

Mesajul a venit după ce Musk s-a confruntat în ultimele săptămâni cu acuzații de antisemitism. Totuși, antreprenorul a arătat cu degetul spre Liga Evreiască Anti Defăimare (n.red. Anti-Defamation League; ADL).

Acesta subliniază că organizația este responsabilă pentru acuzațiile false împotriva lui și a platformei social X.