Puerto Rico a rămas complet fără electricitate în urma Uraganului Maria, iar lucrările de reabilitare ale sistemului decurg foarte greu. Marea majoritate a teritoriului insulei rămâne fără curent electric, săptămâni după ce a fost lovit de uragan, potrivit BBC News.

Un utilizator de pe Twitter l-a întrebat direct pe Elon Musk dacă poate reconstrui reţeaua electrică din Puerto Rico cu ajutorul bateriilor şi a panourilor solare. Fără să stea prea mult pe gânduri, Musk i-a răspuns acestuia, şi a spus că acest lucru este posibil, el fiind deja realizat, însă la un nivel mai mic. 

CEO-ul SpaceX a spus că soluţia este scalabilă şi că sistemul presupune o combinaţie între baterii Tesla şi panouri solare realizate de Solar City, compania la care Musk este președinte.

„Vreți să arătați lumii puterea și scalabilitatea tehnologiilor Tesla? Puerto Rico ar putea fi acest proiect-pilot”, l-a întrebat guvernatorul orașului Puerto Rico, Ricardo Rossello pe Elon Musk pe Twitter, în urma discuției de reconstruire a rețelei electrice.

 

Compania Tesla a lui Musk este cunoscută pentru automobilele electrice, dar include și SolarCity – o companie de panouri solare specializată în stocarea eficientă a unor cantități mari de energie electrică.

Compania declară că a alimentat mici insule, cum ar fi Ta’u în Samoa Americană. Acolo, a instalat o rețea solară care poate alimenta întreaga insulă și poate stoca suficientă electricitate timp de trei zile fără soare.

„Echipa Tesla a făcut acest lucru pentru multe insule mai mici din întreaga lume, dar nu există nicio limită de scalabilitate, așa că se poate face și pentru Puerto Rico”, a spus Musk.

Tesla a trimis deja sute de pachete de baterii în Puerto Rico, imediat după trecerea Uraganului Maria. Acesta a făcut prăpăd în insula din America Centrală, lăsându-i pe toţi cei 3,5 milioane de cetăţeni fără energie electrică.