Tesla a dat în judecată guvernul Statelor Unite şi pe reprezentantul pentru Comerţ al SUA Robert Lighthizer, din cauza tarifelor aplicate de administraţia Trump produselor importate de companie din China.

Producătorul de automobile electrice vrea ca instanţa să anuleze două tarife impuse de administraţia Trump şi să returneze, cu dobândă, fondurile plătite de Tesla din cauza acestor tarife, potrivit procesului înregistrat la Curtea pentru Comerţ Internaţional a Statelor Unite.

Nu s-a aflat pentru ce produse a plătit compania tarife

Tarifele respective sunt cunoscute ca Lista 3 şi Lista 4.

Lista 3 a intrat în vigoare în 2018 şi impune în prezent tarife de 25% pentru bunuri importate din China în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Lista 4 a intrat în vigoare în 2019 şi constă în prezent în tarife de 7,5% pentru importuri din China de 120 de miliarde de dolari.

Ambele liste includ sute de produse extrem de specifice, de la materii prime la componente electronice. Reclamaţia Tesla nu descrie pentru ce produse a plătit compania tarife şi nici suma plătită, arată news.ro.

Tesla şi biroul Reprezentantului pentru Comerţ al SUA nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

A fost anunțat cel mai ieftin model Tesla

În context, trebuie precizat că Elon Musk a anunțat că peste trei ani va lansa cel mai ieftin model Tesla, care va costa doar 25.000 de dolari și va fi complet autonom.

”Acesta a fost visul nostru dintotdeauna, să facem mașini electrice la prețuri mici”, a declarat Elon Musk marți seară la un eveniment privind bateriile electrice.

Principala modalitate prin care se pot realiza mașini electrice mai ieftine este inovarea la capitolul baterii – eficientizarea lor.

Tesla anunță deja baterii care vor oferi de cinci ori mai multă energie, de șase ori mai multă putere și cu 16% mai multă autonomie de deplasare.

Un alt aspect privește integrarea bateriilor în caroseria mașinii, reducând astfel greutatea acumulatorilor.