”Cred că trebuie să stabilizez organizaţia şi să mă asigur doar că se află într-un loc sănătos din punct de vedere financiar şi că foaia de parcurs pentru produse este clar stabilită”, a spus miliardarul american la Summitul Guvernamental Mondial din Dubai.

”Bănuiesc că, probabil, spre sfârşitul acestui an ar trebui să fie un moment bun pentru a găsi pe altcineva care să conducă compania, deoarece cred că ar trebui să fie într-o poziţie stabilă la sfârşitul acestui an”, a adăugat acesta.

Elon Musk caută nou CEO pentru Twitter

Omul de afaceri a preluat funcția de CEO al Twitter în luna octombrie a anului trecut, ca parte a achiziţiei sale de 44 de miliarde de dolari a companiei de social media.

La finele lui 2022, Elon Musk a spus că nu se așteaptă să fie directorul general al companiei în mod permanent și că, în cele din urmă, va ceda funcția altcuiva. În decembrie, acesta chiar a postat un sondaj în care a întrebat oamenii dacă ar trebui să demisioneze. 17,5 milioane de internauți au fost de părere că da.

”Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de prost pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele de software şi servere”, a scris omul de afaceri pe rețeaua de socializare după sondaj.

Potrivit CNBC, miliardarul căuta în mod activ un succesor. Până acum, prezența sa la Twitter a fost marcată de reduceri masive de personal și agenți de publicitate care se retrag sau își reduc cheltuielile pe platformă.

Tesla se confruntă cu o serie de provocări

Pe de altă parte, investitorii în cealaltă companie gigant a lui Elon Musk, Tesla, sunt îngrijorați că omul de afaceri este distras de evenimentele de la compania de social media, într-o perioadă în care producătorul auto se confruntă cu provocări în ceea ce privește cererea și concurența în creștere.

Pentru a finanța achiziția Twitter, Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de câteva miliarde de dolari.

De ce a achiziționat Twitter

Omul de afaceri a dezvăluit de ce a achiziționat Twitter.

”M-am gândit să creez ceva de la zero, dar m-am gândit că Twitter ar putea accelera progresul faţă de crearea a ceva de la zero cu trei până la cinci ani. Şi cred că asistăm la o accelerare extraordinară a tehnologiei, astfel încât trei până la cinci ani înseamnă foarte mult”, a spus Elon Musk.

Miliardarul a adăugat că este ”puţin îngrijorat de direcţia şi efectul reţelelor sociale asupra lumii, şi în special al Twitter”.