Mai mulți posibili candidați au pus ochii pe Președinția României!

Astfel, Dan Motreanu a declarat sâmbătă, 4 decembrie, că şeful statului se putea implica mai mult.

„Nu ştiu dacă neapărat un reproş, mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri din cele două guverne ale PNL. Să fie mai atent la desemnarea unor miniştri. Consider că anumiţi colegi care ne-au reprezentat pe anumite portofolii nu au avut cea mai bună prestaţie şi cele mai bune rezultate”, a declarat Dan Motreanu.

Mai apoi, acesta a fost întrebat și dacă Ilie Bolojan ar putea fi candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al României, în locul lui Klaus Iohannis.

„De ce nu? Contează foarte mult profilul pe care în aşteaptă cetăţeanul român la alegerile electorale. Dacă se merge pe profilul de administrator, de primar, de om care a făcut ceva pentru comunitate, cu siguranţă că este  un candidat redutabil”, a mai spus Dan Motreanu, explicând că Emil Boc ar fi la rândul său „un candidat redutabil”.

„Boc, de asemenea, ar putea fi un candidat redutabil. În acest moment sunt cele două nume. Ar putea fi şi actualul prim ministru dacă confirmă în funcţie. L-aş susţine ca membru de partid pe cel care stă cel mai bine în sondaje”, a conchis Dan Motreanu.

Cine îi poate lua locul lui Klaus Iohannis?

De asemenea, europarlamentarul PNL a fost pe cine vede candidat din partea PNL la Preşedinţia României.

„Cred că e o discuţie prematură. Dacă te uiţi în istoria recentă a vieţii politice  din România, cei care şi-au anunţat cu 2-3 ani înainte candidatura nu prea au mai reuşit să ajungă în funcţia pe care şi-au dorit-o. Dacă ne uităm la ultimele două bătălii importante, câştigate în 2004 de Traian Băseascu şi în 2014 de Klaus Iohannis, sunt doi candidaţi care au  venit pe ultima sută de metri, cum se spune, Traian Băsescu cu o lună de zile înainte de a-şi depune candidatura a anunţat şi a intrat în cursa electorală, după retragerea lui Theodor Stolojan şi Klaus Iohannis cam cu 5-6 luni înainte de a-şi depune candidatura”, a declarat Dan Motreanu la Digi 24.