Pe 16 decembrie a avut loc cea de a 9-a ediție a Galei Energynomics Awards 2021. Evenimentul a avut loc la Hotel Marriott, din București, iar prezenți au fost pe cei mai înalți reprezentanți ai celor mai importante și mai dinamice companii din industria energetică românească.

Cea de-a 9-a ediție a Galei premiilor pentru energie organizate de Energynomics a pus accentul pe mediul de afaceri, având ambiții noi pentru anul 2022.  Au fost abordate toate sectoarele, de la energie electrică, petrol şi gaze, energii regenerabile, energie termică, minerit și toate temele – eficiență energetică, energie inteligentă, până la fuziuni şi achiziţii, dar și investiții.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezente o parte dintre cele mai mari personalități din industria energetică, precum George Niculescu, Secretar de Stat la Ministerul Energiei, Carolina Hidea, Consilier Economic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE, Cristian Nacu, Senior Country Officer Romania and Moldova, IFC World Bank, Dragoș Tuță, Fondator și Director Executiv al Ambasadei Sustenabilității în România.

Economie la Energie a fost și ea prezentă și la doar trei luni de la lansare a fost nominalizată la ”Premiera Anului”. De menționat este faptul că Economie la Energie este primul comparator comercial de servicii de furnizare a energiei electrice și gaze naturale din România, iar în doar trei luni de la lansare a reușit să ajute peste 80.000 de consumatori casnici în procesul de alegere a furnizorului de energie electrică și gaze naturale de pe piața liberă.

Cum a fost construită platforma

Comparatorul comercial a fost construit pentru a oferi consumatorilor casnici soluții rapide și eficiente de comparare a ofertelor de energie electrică și gaze naturale ale furnizorilor de pe piața liberă.

Totodată, platforma Economie la Energie este primul comparator comercial care își propune să faciliteze accesul permanent al consumatorilor casnici la cele mai bune oferte energie și gaze naturale de pe piața liberalizată.

Tocmai din aceste motive și datorită creșterii extrem de rapide în doar trei luni de zile, platforma Economie la Energie a fost nominalizată la Gala Premilor pentru Excelență În Energie organizată de Energynomics Awards, alături de încă 4 proiecte deosebite din zona energetică.

Proiectele au fost evaluate de câțiva dintre cei mai buni profesioniști din domeniu energetic, iar criteriile de evaluare și alegere a proiectului câștigător au fost indicatori precum succes, impact, inovație.

Ce beneficii au utilizatorii

Viziunea platformei Economie la Energie a contat și ea extrem de mult. Platforma își dorește să îi ajute pe consumatorii casnici să înțeleagă mai bine zona serviciilor de furnizare a energiei electrice și gaze naturale, astfel încât să ia cele mai bune decizii pentru gospodăriile lor.

Totodată, un alt lucru care a făcut-o remarcată a fost interfața prietenoasă și ușor de folosit a platformei. Astfel, toți consumatorii casnici au putut descoperi, dar și compara în mod gratuit cele mai bune oferte de energie electrică și gaze naturale ale tuturor furnizorilor de pe piața liberă.

Un alt beneficiu pe care platforma Economie la Energie l-a adus este faptul că, prin utilizarea comparatorului, consumatorii casnici din România pot economisi, în medie până la 400 de lei pe an la serviciile de energie electrică și până la 900 de lei pe an la serviciile de gaze naturale.