Plenul comun al Parlamentului l-a ales pe fostul deputat PSD Alexandru Stănescu, fratele secretarului general PSD, Paul Stănescu, în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Potrivit ultimelor informații, au fost înregistrate 233 de voturi ”pentru” și alte 120 ”împotriva”numirii lui Alexandru Stănescu.

De menționat este faptul că votul a fost unul secret, cu buletine de vot. Alexandru Stănescu şi Sorinel Vrăjitoru au fost cei doi candidați pentru această funcție.

Amintim faptul că Alexandru Stănescu a fost propus de grupul PSD pe locul rămas vacant în urma demisiei lui Marian Neacşu, noul secretar general al Guvernului.

Alexandru Stănescu a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Anterior mandatelor de deputat a fost între 1986 și 1993 inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A.

El a debutat în lumea politică în urmă cu mai bine de opt ani de zile. Acesta a fost deputat PSD pentru două mandate, în perioada 2012-2020. Totodată, acesta a fost președinte al Comisiei de Agricultură din 2017 până în 2020. Anterior a fost vicepreședine al comisiei.

USR, revoltat de numirea lui Alexandru Stănescu

USR-ul însă nu este de acord cu această numire, anunțând ulterior că va ataca la Curtea Constituţională numirea lui Alexandru Stănescu. Membrii formațiunii politice anunță că noul Guvenr transformă ANRE într-o afacere de familie, lucru rușinos.

„Transformaţi ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general. Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă”, au acuzat USR-iștii în plen.

De cealaltă parte, înainte ca Alexandru Stănescu să fie votat, Marcel Ciolacu explica că aceasta are experiența necesară pentru această funcție.

”Aceasta este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, mi se pare că două mandate, a fost şi preşedinte de comisie. A fost şi la comisia de agricultură”, a spus Ciolacu.

„Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să o facem și este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, a fost președinte și de comisie, la comisia de agricultură. A contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare. Vă va răspunde dânsul ce îl recomandă. Oamenii care au avut mai multe mandate și care au experiență parlamentară este posibil să mai fie numiți”, a adăugat Marcel Ciolacu.