Virgil Popescu, despre numirea lui Alexandru Stănescu la conducerea ANRE

După ce postul a devenit vacant în urma numirii lui Marian Neacșu drept secretar general al Guvernului, PSD l-a propus pe fostul parlamentar Alexandru Stănescu în funcția de vicepreședinte al ANRE.

„Odată cu plecarea domnului Neacșu, membru în Comitetul de Reglementare, ca secretar general al guvernului, s-a eliberat acel loc. În Comisia de industrii, în comisiile reunite, se discută propunerile pentru ocuparea acelui loc de membru în Comitetul de Reglementare”, a declarat ministrul energiei, Virgil Popescu, la Digi 24.

Explicația lui Virgil Popescu

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă oamenii din acest comitet trebuie să fie competenți în domeniul energiei, în contextul în care Alexandru Stănescu nu are competențele respective.

„N-am văzut CV-ul domnului Stănescu. Acuma, nu trebuie să fii inginer electronist sau energetician sau să fi lucrat într-o companie din domeniul energiei ca să poți să iei decizii despre energie. Mi-e greu să cred că numai acei oameni pot să fie în Comitetul de Reglementare ANRE.

Nu știu CV-ul domnului Stănescu, știu că a fost deputat, știu că are o experiență în administrație, dar despre experiența dânsului în domeniul energetic chiar nu cunosc, dar principiul meu e că nu trebuie să fii neapărat pe acel domeniu, să stăpânești acel domeniu, să fi lucrat într-un domeniu ca să poți să fii un bun manager în acel domeniu și există, cred, exemple nenumărate între manageri care au fost mutați sau s-au dus dintr-o parte în alta, în domenii complet diferite, inclusiv în companii multinaționale, și au fost foarte bine în locurile unde au fost puși”, a mai spus Virgil Popescu.

Marcel Ciolacu: A contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari

De asemenea, liderul PSD Marcel Ciolacu a fost întrebat luni, 13 decembrie, ce îl recomandă pe Alexandru Stănescu pentru această funcție.

„Aceasta este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, mi se pare că două mandate, a fost şi preşedinte de comisie. A fost şi la comisia de agricultură. Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să o facem și este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, a fost președinte și de comisie, la comisia de agricultură. A contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare. Vă va răspunde dânsul ce îl recomandă. Oamenii care au avut mai multe mandate și care au experiență parlamentară este posibil să mai fie numiți”, a declarat Marcel Ciolacu.