Preşedintele PSD Marcel Ciolacu vine cu o propunere fără precedent. În cursul zilei de luni, acesta a anunțat că grupul parlamentar al PSD îl propune pe fratele lui Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, ca preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE).

Totodată, liderul PSD a explicat și decizia luată. Mai exact, Marcel Ciolacu anunță că social democrații au venit cu această propunere pentru că a contat foarte mult faptul că Alexandru Stănescu este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de la alegerile parlamentare.

”Aceasta este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, mi se pare că două mandate, a fost şi preşedinte de comisie. A fost şi la comisia de agricultură”, a spus Ciolacu.

„Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să o facem și este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, a fost președinte și de comisie, la comisia de agricultură. A contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare. Vă va răspunde dânsul ce îl recomandă. Oamenii care au avut mai multe mandate și care au experiență parlamentară este posibil să mai fie numiți”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Explicațiile lui Marcel Ciolacu

Întrebat dacă toţi cei care nu au avut loc pe listele de la parlamentare se vor regăsi în funcţii în agenţii, Ciolacu a declarat că este vorba doar despre acei foşti parlamentari cu experienţă.

Amintim faptul că anunțul făcut de Ciolacu vine la doar câteva zile distanță după ce Paul Stănescu, fost secretar general al PSD în perioada în care partidul a fost condus de Liviu Dragnea, a fost numit de premierul Nicolae Ciucă secretar general al Guvernului, funcţia aparţinând PSD.

În ceea ce îl privește pe Alexandru Stănescu, propunerea PSD pentru funcția de președinte al ANRE a fost deputat PSD pentru două mandate, în perioada 2012-2020. Totodată, acesta a fost președinte al Comisiei de Agricultură din 2017 până în 2020. Anterior a fost vicepreședine al comisiei.

Alexandru Stănescu a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Anterior mandatelor de deputat a fost între 1986 și 1993 inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a spus că nominalizarea să în funcția de vicepreședinte al ANRE, în locul lui Marian Neacșu care a fost numit secretar general al Guvernului, nu are legătură cu faptul că fratele său, Paul Stănescu, este secretarul general al PSD.