Potrivit Blogului feminin, persoanele care au grupa de sânge B sunt cele care tolerează foarte bine brânzeturile față de altele. Totodată, acestea sunt persoane echilibrate și armonioase, care stau departe de provocări.

Cei care au grupa B și își doresc să slăbească trebuie să știe că există alimentele care, în cazul lor, duc la creșterea în greutate. Printre acestea se numără:

Alimentele care îngrașă în funcție de grupa de sânge

 • Porumbul, care inhibă eficientă insulinei, limitează rată metabolică, determina hipoglicemie
 • Lintea, care  inhibă aportul adecvat de substanțe nutritive, limitează eficientă metabolică
 • Arahidele, care limitează eficientă metabolică, determina hipogligemie, inhibă funcția hepatică
 • Semințele de susan, care limitează eficientă metabolică, determina hipoglicemie, inhibă digestia
 • Hrișca, care inhibă digestia, limitează eficientă metabolică, determina hipoglicemia
 • Grâul, care încetinește procesele digestive și metabolice, determina depozitarea alimentelor grăsimi, nu arderea lor pentru a obține energie, inhibă eficientă insulinei

De cealaltă parte, alimentele care îi ajută pe cei cu grupa de sânge B să slăbească sunt următoarele:

 • Legumele verzi, care favorizează la metabolismul eficient
 • Carnea, care favorizează la metabolismul eficient
 • Ficatul, care favorizează la metabolismul eficient
 • Ouăle sau produsele lactate cu conținut redus de grăsimi, care favorizează la metabolismul eficient
 • Ceaiul de lemn dulce, care contracarează hipoglicemia

Carnea cea mai benefică pentru grupa de sânge B

În ceea ce privește consumul de carne, pentru aceste persoane, benefică este carnea de iepure, de vânat, de miel sau de oaie. De cealaltă parte, ei trebuie să evite carnea de pui, de gâscă, carnea de porc, de rață sau șunca.

Alte produse benefice de mare sunt: cod, platica, grouper, egrefin, hake, halibut, macrou, mahimahi, monkfish, biban oceanic, stiuca tanara, stiuca, porgy, sardine, pastrav marin, scrumbie, calcan, sturion, icre de sturion (caviar)

Pe de altă parte, trebuie evitate: anșoa, baracudă, belugă, biban cu branhii albastre, clean, scoici, crab, rac cu platoșa, tipar, broaște, homar, lox (somon afumat), midii, caracatița, stridii, biban de mare, creveți, melci, biban, dungat, broască țestoasă, yellowtail.

Produsele lactate interzise

În ceea ce privește produsele lactate și ouăle, pentru cei care au grupa de sânge B sunt recomandate următoarele: brânză cottage / farmer / feta / de capra, lapte de capra, mozzarella, brânză ricotta, lapte ecremat sau 2% iaurt, iaurt cu fructe / congelat, kefir.

De cealaltă parte, trebuie evitate brânza americană, înghețata, dar și string cheese.

Uleiul de măsline este de asemenea benefic pentru cei care au această grupă de sânge, în timp ce uleiul de porumb, de susan, de arahide, sau de floarea soarelui trebuie evitat.

Referitor la legume, pentru cei care au grupa de sânge B, benefice sunt următoarele: fasole mare, fasole lima, fasole navy, sfeclă, frunze de sfeclă, varză chinezească / roșie / albă / morcovi, conopidă, broccoli, verdețuri collard, vinete, nap, fasole lima, ciuperci shiitake, muștar, pătrunjel, pastarnac, ardei verzi / kalapeno / roșii / galbeni, cartopfi dulci, varză de bruxelles, ingame (toate tipurile).

Ce legume trebuie să evite cei care au grupa de sânge B

Pe de altă parte, aceste persoane trebuie să evite în schimb următoarele tipuri de legume: fasole aduke / azuki / neagră / garbanzo / pinto, linte domestică / verde / roșie, mazăre neagră, anghinare domestică / de Jerusalim, avocado, porumb alb / galben, dovleac, roșii, măsline negre / verzi / grecești / spanoiole, ridichi, muguri de mung / de ridichi, tempeh, tofu

La capitolul cereale, cele mai benefice pentru cei care au grupa de sânge B sunt: tărâțele de ovăz, orezul expandat, secara albă, dar și făina de ovăz sau mei.

De cealaltă parte, trebuie evitat orzul, hrișca, fulgii de porumb sau făina de porumb, crema grâu, secara, cerealele combinate, tărâțele de grâu, dar și germenii de grâu.

În ceea ce privește fructele, cele mai benefice sunt ananasul, bananele, merișoarele, papaya, strugurii, dar și prunele. Pe de altă parte, trebuie evitate nucile de cocos, curmalele, cele japoeze, rodiile, carambola, rubarba, dar și prickly pear, potrivit sursei citate.