Premierul Florin Cîțu vine cu noi precizări privind regulile pe care credincioșii trebuie să le respecte de Paști. Mai exact, în ceea ce privește slujba de Înviere, aceasta se va ține până la 5 dimineața, însă credinioșii vor fi nevoiți să respecte anumite reguli, una principală find distanțarea socială.

El a mai adăugat că pentru ca oamenii să aibă încredere în regulile impuse, dar și în campania de vaccinare, va fi nevoie de oameni importanți din mediul rural, precum primari, sau preoți, care să poată ajuta în acest context.

“E nevoie de primar și de preot în zonele rurale. Poate doctorul și educatorul, în funcție de comunitate. Și biserica ajută campania, eu așa știu. Voi avea o discuție cu cultele religioase.

Am stabilit că slujba va fi până la 5 dimineața. Trebuie să avem niște reguli pe care trebuie să le respectăm cu toții. Vor fi și de la MAi și de la Ministerul Sănătății. Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

Premierul a mai subliniat faptul că, toate detaliile urmează să fie discutate în cursul zilei de miercuri cu reprezentanții Bisericii.

„O să avem discuția miercuri, să stabilim totul clar”, a adăugat Florin Cîțu.

Lucian Bode, despre regulile din noaptea de Înviere

Și ministrul de Interne a vorbit în urmă cu câteva zile despre regulie din noaptea de Înviere. Potrivit acestuia, magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00, inclusiv în Vinerea Mare.

El a mai adăugat că are încredere că toți credinioșii vor respecta normele impuse de autorități pentru al mita răspândirea virusului.

“Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00, magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare.

Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei.

În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă”, a spus Bode.

În ceea ce privește turismul de pe litoral, ministrul susține că toate unitățile de cazare vor putea funcționa respectând regulile impuse.

”Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”, a adăugat acesta.

Sursă foto: INQUAM Photos/Virgil Simionescu