Raed Arafat, a explicat că atât românii care vin din Italia cât și cei care sosesc din alte țări nu pot fi opriți să vină în țară.

În acest context, șeful DSU a făcut apel la aceștia să rămână în țara în care deja se află pentru a nu fi purtători ai virusului, ceea ce ar însemna că riscă să-l transmită familiilor din țară.

„Nu ai cum să-i oprești pe cei din Italia să plece spre România. Să nu se înțeleagă că ne dezicem de românii din diaspora, dar dacă sunt oameni infectați și asimptomatici, vin în țară și se autoizolează cu rudele la domiciliu, ei își expun familiile la ceea ce este în altă țară. În acest caz ar începe să se infecteze oamenii între ei, fără să fi călătorit. Atunci vom avea răspândire susținută în interiorul comunității”, a spus Raed Arafat la Antena3.

Controale dure la graniță

Șeful DSU a adăugat că vor fi înăsprite măsurile de securitate de la granițe pentru a evita răspândirea virusului ucigaș.

„La nivelul granițelor se vor înăspri măsurile de securitate, pentru că riscăm ca, de exemplu, un autocar să lase persoane în mai multe județe și să ne trezim cu o răspândire în zone foarte largi.”, a adăugat Arafat.