Într-o postare pe pagina persoanală de facebook, Olguța Vasilescu descrie un video care prezintă haosul din gările italiene. De asemenea, fostul ministru susține apelul italienilor privind deplasarea persoanelor din zonele în care coronavirusul a luat amploare.

„Nebunie in Italia! La ultimul tren care a plecat din Milano a fost bataie pe bilete. Lombardia e in carantina. Sunt inchise scoli, teatre, muzee, cinematografe. Cei din sudul Italiei fac apel disperat la populatia din nord sa nu se mai deplaseze pentru ca virusul sa nu se raspandeasca”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina de facebook, alături de un video.

 

„Unde e mai bine decât acasă?”

Într-o altă postare pe pagina persoanlă de facebook fostul ministru a distribuit rândurile Marei Coman, cea care a discutat cu prietenii români din Italia.

Potrivit Marei Coman, se pare că mulți români știau de instalarea zonei de carantine și s-au grăbit să părăsească țara într-un mod alert.

„Sunt îngrozită.

M-a sunat acum o prietenă care e în Milano să-mi spună cum un sfert din românii care stăteau în blocul ei au fugit aseară – pentru că știau că, de azi dimineață, toată Lombardia va fi în carantină.

M-a sunat să mă roage să scriu despre asta și să fac și eu un apel prin care să le amintesc românilor plecați că, prin fuga lor, nu fac altceva decât să răspândească virusul.

Mi-a povestit cum, noaptea trecută, a fost trezită de valize trântite pe scări. Românii din Lombardia au plecat cu mașinile sau cu trenul acolo unde au văzut cu ochii. Au umplut trenurile noaptea trecută, fără să se gândească vreo secundă că i-ar putea îmbolnăvi pe toți ceilalți. Unii s-a dus la Roma, PENTRU CA DE ACOLO SĂ IA AVIONUL ȘI SĂ VINĂ ÎN ROMÂNIA FĂRĂ SĂ FIE OBLIGAȚI SĂ STEA ÎN CARANTINĂ.
Au fugit spre locuri în care e mai cald: în Sardinia, în Palma, în Malta.
Au fugit peste tot.

Prietena mea m-a rugat să scriu ce se întâmplă și asta fac, pentru că sunt îngrozită. Îmi spunea să îi rog, la rândul meu, pe cei aflați în zonele cu risc să nu plece, ca să nu răspândească virusul. Altfel, nebunia nu se va mai opri. Știm cu toții cum e sistemul medical din România. Și unii își vor spune că nu e așa grav, că mor doar bătrânii.
Oameni buni, BĂTRÂNII ACEIA VOR FI PĂRINȚII NOȘTRI.”, a scris Mara Coman pe pagina personală de facebook.

În urma postării, fostul ministru susține că nu este suficient „sa fie carantinati doar cei care declara ca vin din Lombardia”.

„Ce concluzie tragem de aici? Ca nu e suficient sa fie carantinati doar cei care declara ca vin din Lombardia, focarul de coronavirus. Multi au fugit din zona afectata cu trenul sau masinile, inainte sa se declare zona carantinata, si se indreapta, evident, spre casa. Unde e mai bine decat acasa? 🤗 Aveti grija!”, a mai scris Olguța Vasilescu.