Alertă în Germania! A înregistrat cel mai mare număr de decese COVID din februarie

Institutul pentru controlul bolilor din Germania, Robert Koch, anunță că miercuri, 8 decembrie, au fost raportate 69.601 de noi infecții, cu 2.415 mai multe decât în aceeași perioadă în urmă cu o săptămână, informează Reuters care a mai scris că au fost raportate și 527 de decese, cel mai mare număr înregistrat în Germania din data de 12 februarie.

Presa internațională mai scrie că rata incidenței la șapte zile a cazurilor la 100.000 de persoane a continuat să scadă, ajungând, marți, la 427.

În acest context, experții s-au întrebat dacă aceste cifre arată că Germania a depășit vârful valului patru al pandemiei de coronavirus sau dacă datele sunt nesigure, pe fondul faptului că unele autorități din domeniul sănătății nu mai fac față cazurilor, mai ales în zonele cele mai afectate.

Amintim că Germania a convenit săptămâna trecută să interzică accesul celor nevaccinați în magazinele care nu sunt necesare. Aceștia au acces în magazinele alimentare, farmacii și brutării. De asemenea, Germania a decis să intensifice campania de vaccinare.

Aproximativ două treimi din populaţia Germaniei susţine vaccinarea obligatorie anti-COVID

Un sondaj publicat duminică, 6 decembrie, arată că aproximativ două treimi din populaţia Germaniei susţine vaccinarea obligatorie anti-COVID, acest lucru fiind o propunere care urmează să ajungă în curând în Parlamentul german.

Sondajul realizat de YouGov pentru dpa arată că 63% dintre respondenţi susţin imunizarea anti-COVID obligatorie a cetăţenilor germani. Simultan, 30% s-au opus iar 7% nu au dat niciun răspuns.

În urmă cu aproximativ un an, după ce primele vaccinuri au fost administrate în Germania, la sfârşitul lunii decembrie 2020, circa 56% dintre germani susţineau obligativitatea vaccinării anti-COVID, în timp ce 33% erau împotrivă. Viitorul cancelar Olaf Scholz a declarat că intenţionează ca o lege care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii să fie supusă la vot în Bundestag în februarie sau martie.

Rezultatele sondajului au fost publicate în momentul în care Institutul Robert Koch (RKI) a raportat o scădere uşoară a numărului de cazuri de COVID-19. Astfel, au fost raportate 42.055 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, faţă de 44.401 în urmă cu o săptămână. Rata de incidenţă calculată la şapte zile a fost de 439,2 cazuri la 100.000 de locuitori.