Această cifră a fost uniform împărțită între vânzările de vehicule electrice cu baterie și așa-numiții hibrizi plug-in.

A fost, de asemenea, o creștere față de cele 50.492 de mașini vândute în iulie. Acțiunile BYD au crescut cu 5,5% pe bursa din Hong Kong.

Compania BYD este susținută de Berkshire Hathaway, în spatele căreia se află Warren Buffett

BYD, susținut de Berkshire Hathaway, gigantul fondat de miliardarul Warren Buffett, este unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice din China. Dar o serie de start-up-uri, inclusiv Nio, Li Auto și XPeng, au încercat să rivalizeze cu BYD. Totuși, aceste trei companii nu au atins performanțele BYD și toate au livrat sub 10.000 de mașini în august.

BYD a fost prezent până acum pe piața europeană în special prin intermediul unor autobuze dedicate serviciilor de transport public, potrivit CNBC.

Cererea de vehicule electrice continuă să crească în China

În ciuda problemelor care afectează industria auto, cererea de vehicule electrice continuă să crească în China, pe măsură ce guvernul încearcă să sprijine dezvoltarea sectorului.

Este de așteptat ca în primele opt luni ale acestui an, China să vândă 1,7 milioane de vehicule verzi noi, o creștere semnificativă, de la 600.000 de mașini în aceeași perioadă a anului 2020, potrivit Reuters.

Sursa foto: Dreamstime