Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, în perioada următoare, şi în alte judeţe din ţară vor fi transmise mesaje RO-ALERT preventive pentru locuitorii din zonele unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creşteri ale gradului de infectare cu noul coronavirus.

„Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului RO-ALERT vine în completarea măsurilor dispuse de autorităţi destinate limitării răspândirii SARS-CoV-2 în rândul populaţiei”, precizează, marţi, DSU.

Decizii valabile pentru următoarele 14 zile

Având în vedere creşterea, la nivelul Capitalei, a cazurilor de infectare în rândul populaţiei cu noul tip de coronavirus, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU, a transmis mesaje preventive, prin intermediul sistemului RO-ALERT, atât în limba română, cât şi în limba engleză.

„Atenţie! În municipiul Bucureşti, nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat – peste 3 la mia de locuitori. Masca este obligatorie în spaţiile deschise şi în cele închise! Şcolile îşi vor desfăşura cursurile online. Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole şi sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. Respectaţi măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viaţa dumneavoastră sau a celor din jur” – a fost mesajul DSU – IGSU, condus de Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a informat luni că incidenţa cazurilor de infectare în Bucureşti este de 3,19.

Tot mai multe județe aproape de scenariul roșu

Un număr de 2.466 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 8.040 de teste la nivel naţional, anunţa, luni, GCS.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca de marţi să fie suspendată activitatea didactică faţă în faţă în unităţile de învăţământ din Capitală. De asemenea, s-a instituit obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice.

Trebuie precizat că mai multe localități și județe din România se apropie vertiginos de depășirea pragului de 3% al ratei de incidență, situație în care vor intra automat în scenariul roșu.