În septembrie 2019, FCSB anunța revenirea lui Ovidiu Petre. Fostul mijlocaş central acceptase oferta lui Bogdan Vintilă şi se alătura proiectului finanţat de Gigi Becali în funcţia de analist video. La puțin timp după ce a luat această decizie, Ovidiu Petre a primit o veste cumplită şi a început o luptă dură, potrivit prosport.ro

Ce a spus fostul mijlocaș

„Am avut o umflătură şi de acolo a fost o mare sperietură. Dar a trecut totul. Vă daţi seama că nu a fost uşor. M-am operat şi au ieşit lucrurile bine. Acum sunt foarte bine. Sunt acasă, pandemia asta ne ţine pe toţi departe de fotbal. Când se dă adunarea, însă, voi fi alături de băieţi şi de echipă”, a spus fostul mijlocaş când a fost contactat de sursa menționată.

De când a aflat despre problemele de sănătate, acesta a început să se retragă din activitățile de natură sportivă, limitându-se doar la antrenamentele echipei.

După acea, a apărut pandemia de coronavirus, care a blocat complet fotbalul românesc. Din această cauză, Ovidiu Petre s-a concentrat exclusiv pe familie şi pe lupta cu boala, în contextul în care ședințele de tratament sunt dure.